Antalya’da yaz tatillerini ailesiyle birlikte orman işlerinde çalışarak geçiren 18 yaşındaki Ahmet Deniz, YKS’de Türkiye 636’ncısı oldu. Zorlu şartlara rağmen eğitiminden vazgeçmeyen genç, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Programı’nı kazandı.
Antalya’nın Akseki ilçesinde yaşayan Ahmet Deniz, geçimini orman kesim işçiliğiyle sağlayan Mehmet ve Yıldız Deniz çiftinin oğlu. Yaklaşık 12 yıldır çalışma dönemlerinde ailesiyle ormanlık alana kurulan naylon çadırda kalan Ahmet, eğitim hayatını ağır çalışma koşulları altında sürdürdü.
Okuldan ve derslerinden kalan zamanlarda ailesine yardım eden genç, tatillerinin büyük bölümünü orman işlerinde geçirdi. Tomrukların kabuklarını soydu, kesim alanlarını temizledi ve fiziksel güç gerektiren farklı işlerde çalıştı.
FIRSAT BULDUĞU HER AN DERS ÇALIŞTI
Ailesine destek olmak için çalışan Ahmet, eğitim hedefinden vazgeçmedi. Günün önemli bir bölümünü orman işlerine ayırmasına rağmen bulduğu her fırsatta derslerinin başına geçti.
Düzenli ve disiplinli çalışmasının karşılığını Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda aldı. Sayısal puan türünde Türkiye 636’ncısı olan Ahmet, hayalini kurduğu Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Programı’na yerleşti.
Ahmet’in başarısı ailesine büyük mutluluk ve gurur yaşattı.
“AİLEMİ BU ZORLU HAYATTAN KURTARMAK İSTEDİM”
En büyük hedeflerinden birine ulaştığını belirten Ahmet Deniz, ailesine yaşattığı mutluluğun kendisi için çok değerli olduğunu söyledi.
Başarısında belirlediği hedeflerin önemli rol oynadığını anlatan Deniz, ailesinin daha iyi şartlarda yaşamasını istediğini dile getirdi.
Genç öğrenci, “Ailemin daha iyi şartlarda yaşamasını ve onları bu zorlu hayattan kurtarmayı istedim. Bu düşünce bana çalışırken güç verdi.” dedi.
Tatillerde ailesine yardım ederek orman işlerinde çalıştığını belirten Ahmet, yaşadığı güçlüklerin derslerinden ve hedefinden uzaklaşmasına izin vermediğini söyledi.
SINAVA HAZIRLANAN GENÇLERE TAVSİYE VERDİ
Ahmet Deniz, sınava hazırlanan öğrencilere telefon ve sosyal medya kullanımını sınırlandırmalarını önerdi.
Deniz, “Telefon ve sosyal medyadan biraz uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü bunlar dikkati çok dağıtıyor. Hedefe ulaşmak için düzenli, sabırlı ve isteyerek çalışmak gerekiyor.” diye konuştu.
HEDEFİ İYİ BİR HEKİM OLMAK
Üniversitede derslerin başlayacağı günü heyecanla bekleyen Ahmet, bundan sonraki hedefinin Türkiye’ye faydalı bir hekim olmak olduğunu belirtti.
Ahmet Deniz, “Bundan sonraki hedefim, ülkeme ve milletime faydalı, iyi bir Türk hekimi olmak. Başta ailem olmak üzere üzerimde emeği bulunan bütün öğretmenlerime teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.