Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör hakkında dört akademisyen tarafından ayrı davalar açıldı. Dava dilekçelerinde mobbing, mesleki itibarı zedeleme ve istifaya zorlama iddiaları yer aldı. Güngör ise kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.
AKADEMİSYENLERİN ŞİKÂYETLERİ YARGIYA TAŞINDI
Gerçek Gündem yazarı Seyhan Avşar'ın haberine göre Prof. Dr. Aylin Tutkun Ünal, Dr. Neslihan Bulur Demirel, Dr. Öğr. Üyesi Öznur Karakaş Kırmızısakal ve Dr. Yıldıray Keskin, Güngör hakkında dava açtı. Akademisyenlerin dilekçelerinde çalışma koşulları, disiplin işlemleri ve mesleki faaliyetlere yönelik müdahale iddiaları öne çıktı.
DİSİPLİN SORUŞTURMASI VE İSTİFA BASKISI İDDİALARI
Öznur Karakaş Kırmızısakal, bir araştırma görevlisini proje ekibinden çıkarmayı reddetmesinin ardından disiplin soruşturmasıyla karşılaştığını ve sözleşmesinin yenilenmediğini ileri sürdü.
Neslihan Bulur Demirel, akademik ilerleyişinin engellendiğini savunarak manevi tazminat talep etti. Yıldıray Keskin ise sağlık sorunları yaşadığı dönemde YÖK'e şikâyet edilmekle tehdit edildiğini ve istifaya zorlandığını iddia etti.
GÜNGÖR: MOBBİNG YOK
Rektör Nazife Güngör, hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu. Akademisyenlerin sorunlarını çözmeye çalıştığını belirten Güngör, kendisinin hedef alındığını söyledi.
Güngör, “Ortada mobbinge ilişkin somut bir kanıt yok. Çünkü mobbing yok. Hayatımda ilk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum.” ifadelerini kullandı. Rektör, suçlamalara mahkemede yanıt vereceğini ve yargıya güvendiğini belirtti.