Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

İthalatta haksız rekabet alarmı: Dokuma brandalara soruşturma

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında, belirli ürün gruplarına yönelik dampinge karşı yürütülecek sürecin çerçevesi netleşti.

EKONOMİ 05.05.2026 10:11 Melisa Altuntaş 181 okuma Okuma Süresi: 1 dk
İthalatta haksız rekabet alarmı: Dokuma brandalara soruşturma
Paylaş:
N

Soruşturma süreci, yerli üreticilerden gelen başvuru üzerine başlatıldı. Başvuruda Ekonet Tekstil ve Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ ve Rad Tekstil ve Sanayi ve Ticaret AŞ öncü olurken, Ünal Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret AŞ, CNC Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ ve ABY Plastik Ambalaj ve Enerji Sanayi Ticaret AŞ da sürece destek verdi.

ÇİN VE VİETNAM MENŞELİ ÜRÜNLER İNCELENECEK

Tebliğle birlikte, Çin ve Vietnam menşeli, “plastik ve mamulleri” başlığı altında yer alan “polietilen ve polipropilenden mamul şerit veya benzerlerinden dokunmuş mensucat (yalnız dokuma brandalar)” ürününe ilişkin mevcut dampinge karşı önlemlerin yeniden değerlendirilmesi amacıyla nihai gözden geçirme soruşturmasının usul ve esasları belirlendi.

YETERLİ DELİL BULUNDU, SÜREÇ BAŞLADI

Yapılan ön incelemelerde sunulan bilgi ve belgelerin yeterli bulunduğu belirtilirken, söz konusu ürün grubuna yönelik nihai gözden geçirme soruşturmasının açılmasına karar verildi. Bu süreçte, mevcut önlemlerin devam edip etmeyeceği veya yeniden düzenlenip düzenlenmeyeceği değerlendirilecek.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Togg T10X ve T10F için dev kampanya açıklandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Togg T10X ve T10F için dev kampanya açıklandı
WhatsApp
İhbar Hattı