SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Fahiş fiyata sıkı takip: 1 milyonun üzerinde etiket incelendi

Haber görseli

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışlarıyla mücadele kapsamında 30 büyükşehirde yürütülen market denetimlerine ilişkin sonuçları kamuoyuyla paylaştı. Bakanlık açıklamasına göre, yalnızca dört günlük süreçte yapılan denetimlerde binlerce ürün mevzuat açısından incelendi.

5 BİNİ AŞKIN MARKET DENETLENDİ

Denetimler kapsamında toplam 5 bin 265 market kontrol edildi. Bu marketlerde yer alan ürünlerin fiyat ve etiket bilgileri tek tek incelenerek mevzuata uygunluk denetimi gerçekleştirildi.

1 MİLYONU AŞKIN ÜRÜN VE ETİKET İNCELENDİ

Açıklamaya göre, denetimler sırasında 1 milyon 209 bin 209 ürün ve fiyat etiketi detaylı şekilde kontrol edildi. Yapılan incelemelerde, fiyatlandırma ve etiket uygulamalarının mevzuata uygunluğu esas alındı.

7 BİN 233 ÜRÜN İÇİN İDARİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Denetimler sonucunda 7 bin 233 ürünle ilgili mevzuata aykırılık tespit edildi. Söz konusu ürünler için idari işlem süreci başlatıldığı ve dosyaların Haksız Fiyat Artışı Değerlendirme Kurulu’na sevk edildiği bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.