SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Gazze Barış Planı masada: MİT Başkanı Kalın, Hamas heyetiyle görüştü

Haber görseli

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Bürosu Müzakere Heyeti Başkanı Halil Hayye ve beraberindeki heyetle İstanbul’da, bir araya geldi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, görüşmede ikinci aşamasına geçilen Gazze Barış Planı ele alındı.

Taraflar, insani yardımların artırılması, Refah Sınır Kapısı’nın iki taraflı olarak açılması, Gazze Ulusal İdare Komisyonu’nun (NCAG) göreve başlaması ve diğer başlıklarda istişare içerisinde çalışılması konusunda mutabık kaldı.

HAMAS'TAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR 

Görüşmede Hamas heyeti, Türkiye’nin Gazze’de barışın sağlanması için bugüne kadar üstlendiği arabulucu ve garantörlük rolü ile Gazze Barış Planı’nın ikinci aşamasında Türkiye’nin belirginleşen rolü dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Kaynak: AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.