SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Gazze’de bir çadır, saldırılardan kurtarılan hayvanlara sığınak oldu

Haber görseli

Gazze Şeridi’nin en eski hayvanat bahçesinin sahibi Fathi Jumaa, İsrail saldırılarıyla yerle bir olan hayvanat bahçesinden kurtarabildiği hayvanlarıyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Jumaa, Deir el-Balah kentinde kurduğu küçük çadırı hem kendisi hem de hayvanları için bir sığınağa dönüştürdü.

Fathi Jumaa, 1999 yılında kurduğu Refah Hayvanat Bahçesi’nin Gazze’nin ilk hayvanat bahçesi olduğunu belirterek, “İsrail güçleri 2004 yılında hayvanat bahçesini tamamen yıktı. Hiçbir hükümetten ya da kurumdan tazminat alamadım. Yıllar sonra hiçbir destek almadan yeniden inşa ettim, ta ki bu savaş başlayana kadar” dedi.

AİLE VE HAYVANLAR AYNI LOKMAYI PAYLAŞTI

İsrail saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan Jumaa, ailesi ve hayvanlarıyla birlikte yaşadığı zorlu yolculuğu şu sözlerle anlattı:

“İsrail’in Gazze’de yürüttüğü savaş nedeniyle, Refah’tan Han Yunus’a ve ardından Deir el-Balah’a göç etmek zorunda kaldım. Yerinden edilme son derece zordu. Eşyalarımızı, kafesleri ve hayvanları güvenli bir bölgeye taşımak için birçok kamyona ihtiyacımız vardı. Nakliye maliyetleri nedeniyle çok fazla borç biriktirdik. Ekonomik durum son derece vahim. Yiyecek eksikliği nedeniyle hayvanlar çok zor zamanlar geçirdi. Savaş sırasında ölmemeleri için yiyeceği ailem ile hayvanlar arasında bölüştürmek zorunda kaldım. Şu anda Amerikan kuruluşu hayvanları besliyor” 

GERİDE KALANLAR OLDU

Zaman darlığı ve güvenlik riski nedeniyle birçok hayvanı geride bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Jumaa, “Yanıma alamadığım hayvanlar arasında kurtlar, tilkiler, devekuşları, av köpekleri, bekçi köpekleri, kaplumbağalar ve daha birçokları vardı” dedi. Fathi Jumaa, uluslararası kurumlara, kendisinin, ailesinin ve hayvanların güvenli bir yere tahliye edilmesi için çağrıda bulundu.

Kaynak: İHA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Köşe Yazarlarımız