SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Yapay zeka krizi: İsviçreli bakan Grok’a suç duyurusunda bulundu

Haber görseli

İsviçre Maliye Bakanı Karin Keller-Sutter, yapay zeka destekli sohbet robotu Grok’un kendisi hakkında ürettiği hakaret içerikli ifadeler nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

HAKARET VE İFTİRA İDDİASI

İsviçre basınında yer alan haberlere göre, Keller-Sutter internet ortamında yayılan ifadeler nedeniyle iftira ve hakaret suçlamasıyla hukuki süreç başlattı. Söz konusu içeriklerin, bir kullanıcının Grok’tan alaycı ve cinsiyetçi bir metin üretmesini istemesi üzerine ortaya çıktığı belirtildi.

CİNSİYETÇİ İFADELER TEPKİ ÇEKTİ

Grok tarafından oluşturulan metinde bakana yönelik küfürlü ve aşağılayıcı ifadelerin yer aldığı ifade edildi. Bu durum kamuoyunda tepki toplarken, kadın düşmanlığı tartışmalarını da yeniden gündeme taşıdı.

“KABUL EDİLEMEZ” AÇIKLAMASI

Bakanın sözcüsü Pascal Hollenstein, açılan davayı doğrulayarak bu tür ifadelerin normalleştirilmemesi gerektiğini vurguladı. Hollenstein, kadınlara yönelik aşağılayıcı dilin kabul edilemez olduğunu belirtti.