Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

25 Ekim 2026 baraj doluluk oranları: Hangi ilde ne kadar su var?

İstanbul, Ankara ve İzmir'in barajlarındaki son su seviyeleri açıklandı. İstanbul'da doluluk yüzde 53 olurken Ankara'da kullanılabilir su oranı yüzde 29,51 olarak kaydedildi.

GÜNDEM 25.10.2026 08:07 Sibel Eyüpoğlu Okuma Süresi: 4 dk
25 Ekim 2026 baraj doluluk oranları: Hangi ilde ne kadar su var?
Paylaş:
N

Türkiye'de baraj doluluk oranları, 25 Ekim 2026 Pazar günü vatandaşların gündeminde yer alıyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ve İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İZSU) son verilerine göre üç büyükşehirdeki su seviyeleri farklılık gösteriyor. İstanbul'da genel baraj doluluğu yüzde 53, Ankara'da toplam doluluk yüzde 36,86 seviyesinde bulunuyor. İzmir'de ise beş barajın kullanılabilir su hacimlerinden hesaplanan aktif doluluk oranı yüzde 34,68 olarak belirtiliyor.

İSTANBUL'DA BARAJLARIN DOLULUK ORANI YÜZDE KAÇ?

İSKİ'nin 24 Ekim 2026 tarihli verilerine göre İstanbul'daki barajların genel doluluk oranı yüzde 53 seviyesinde kaydedildi.

Kentteki barajların su seviyeleri arasında önemli farklılıklar bulunuyor. Darlık Barajı yüzde 88,72 doluluk oranıyla listenin başında yer alırken Pabuçdere ve Kazandere barajlarında doluluk yüzde 10'un altında kaldı.

İstanbul'daki barajların son doluluk oranları şöyle:

  • Darlık Barajı: Yüzde 88,72

  • Ömerli Barajı: Yüzde 77,55

  • Alibey Barajı: Yüzde 74,74

  • Elmalı Barajı: Yüzde 74,67

  • Istrancalar: Yüzde 52,68

  • Terkos Barajı: Yüzde 36,98

  • Sazlıdere Barajı: Yüzde 32,36

  • Büyükçekmece Barajı: Yüzde 30,68

  • Kazandere Barajı: Yüzde 5,96

  • Pabuçdere Barajı: Yüzde 3,31

İstanbul genelinde ortalama doluluk yüzde 53 olsa da özellikle Pabuçdere ve Kazandere'deki düşük su seviyeleri öne çıkıyor.

ANKARA'DA BARAJLARIN DOLULUK ORANI YÜZDE 36,86

ASKİ'nin 23 Ekim 2026 tarihli kayıtlarına göre Ankara'daki barajların toplam doluluk oranı yüzde 36,86 olarak ölçüldü.

Başkentte aktif kullanılabilir su oranı ise yüzde 29,51 seviyesinde bulunuyor.

Ankara barajlarında toplam 536 milyon 158 bin metreküp su bulunduğu açıklandı.

Barajların doluluk oranları şu şekilde:

  • Kesikköprü: Yüzde 100

  • Eğrekkaya: Yüzde 59,03

  • Çubuk 2: Yüzde 50,42

  • Kurtboğazı: Yüzde 47,90

  • Kavşakkaya: Yüzde 41,21

  • Akyar: Yüzde 40,42

  • Çamlıdere: Yüzde 33,30

  • Peçenek: Yüzde 27,26

  • Türkşerefli: Yüzde 10,14

  • Kargalı: Yüzde 9,96

Ankara'da en düşük doluluk oranlarından biri yüzde 9,96 ile Kargalı Barajı'nda görüldü.

ANKARA'DA BARAJLAR BİR YILDA NE KADAR DOLDU?

ASKİ'nin geçmiş yıl verileri, Ankara'daki toplam baraj doluluğunda artış olduğunu gösteriyor.

23 Ekim 2025 tarihinde yüzde 16,14 olarak ölçülen toplam doluluk oranı, 23 Ekim 2026 tarihinde yüzde 36,86'ya ulaştı.

Böylece Ankara'daki toplam baraj doluluk oranı bir yıllık dönemde 20,72 yüzde puan yükseldi.

Ancak toplam dolulukla aktif kullanılabilir su oranı farklı ölçümler olduğundan, başkentte su durumunun değerlendirilmesinde her iki verinin birlikte dikkate alınması gerekiyor.

İZMİR'DE BARAJLARIN SON DURUMU

İZSU'nun 23 Ekim 2026 tarihli verilerine göre İzmir'de izlenen beş barajın aktif doluluk oranları farklı seviyelerde bulunuyor.

En yüksek aktif doluluk yüzde 60,49 ile Ürkmez Barajı'nda görülürken Gördes Barajı'nda bu oran yüzde 28,75 olarak kaydedildi.

İzmir'deki barajların aktif doluluk oranları şöyle:

  • Ürkmez Barajı: Yüzde 60,49

  • Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı: Yüzde 49,54

  • Tahtalı Barajı: Yüzde 42,05

  • Balçova Barajı: Yüzde 41,22

  • Gördes Barajı: Yüzde 28,75

Beş barajın kullanılabilir su hacimleri üzerinden yapılan hesaplamada aktif doluluk oranı yüzde 34,68 olarak belirlendi. Bu oran, İZSU tarafından doğrudan açıklanmış şehir geneli bir doluluk verisi değil.

TAHTALI BARAJI'NDA BİR YILDA BÜYÜK ARTIŞ

İzmir'in önemli içme suyu kaynaklarından Tahtalı Barajı'nda geçen yılın aynı dönemine göre su seviyesinde yükseliş görüldü.

23 Ekim 2025 tarihinde yüzde 2,11 olan aktif doluluk oranı, 23 Ekim 2026 tarihinde yüzde 42,05'e ulaştı.

Buna göre Tahtalı Barajı'nın aktif doluluğu bir yılda 39,94 yüzde puan arttı.

BURSA VE DİĞER İLLERDE BARAJLAR NE KADAR DOLU?

Üç büyükşehirin yanı sıra farklı illerden açıklanan son baraj doluluk verileri de su kaynaklarının durumunu ortaya koyuyor.

BUSKİ'nin 23 Ekim tarihli verilerinde Bursa'daki barajların ortalama doluluk oranı yüzde 66,41 olarak yer aldı.

Diğer illere ilişkin güncel veri derlemelerinde ise şu oranlar paylaşıldı:

  • Samsun: Yüzde 81,8 (24 Ekim)

  • Kırıkkale: Yüzde 84,4 (23 Ekim)

  • Adana: Yüzde 68,9 (24 Ekim)

  • Hatay: Yüzde 62,2 (23 Ekim)

  • Mersin: Yüzde 51,8 (23 Ekim)

  • Konya: Yüzde 47,7 (20 Ekim)

  • Kayseri: Yüzde 47,5 (23 Ekim)

  • Kahramanmaraş: Yüzde 43,6 (23 Ekim)

  • Çorum: Yüzde 30,4 (23 Ekim)

  • Kocaeli: Yüzde 29,6 (23 Ekim)

Bu şehirlerdeki oranlar farklı barajları ve hesaplama yöntemlerini kapsayabildiği için iller arasında doğrudan sıralama yapılması doğru olmayabilir.

25 EKİM BARAJ DOLULUK ORANLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Barajlardaki su miktarı yağış, tüketim ve diğer etkenlere bağlı olarak değişebiliyor.

İstanbul'daki barajların güncel doluluk oranları İSKİ, Ankara'daki toplam ve aktif kullanılabilir su miktarı ASKİ, İzmir'deki barajların aktif doluluk bilgileri ise İZSU üzerinden takip edilebiliyor.

25 Ekim Pazar günü itibarıyla derlenen son verilerin büyük bölümü 23 ve 24 Ekim tarihli ölçümlerden oluşuyor. Yeni ölçümler yayımlandıkça doluluk oranları da güncellenebiliyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Trump'tan İran'a yeni saldırı tehdidi: "Tekrar bombalayabiliriz"
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Trump'tan İran'a yeni saldırı tehdidi: "Tekrar bombalayabiliriz"
WhatsApp
İhbar Hattı