Gülistan Doku dosyasında cinayet soruşturmasını derinleştiren yeni bir gelişme yaşandı. Hakkında kırmızı bülten bulunan ve ABD’de gözaltına alınan firari şüpheli Umut Altaş’ın karakoldaki telefon görüşmesine ait olduğu belirtilen ses kaydı ortaya çıktı.
ABD’DEKİ GÖZALTI DOSYAYI YENİDEN HAREKETLENDİRDİ
Soruşturma kapsamında daha önce 15 şüphelinin gözaltına alındığı, 12 kişinin tutuklandığı, 3 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildiği aktarıldı. Uzun süredir ABD’de bulunan Altaş’ın, olayın artık aydınlatılmasını istediği belirtildi.
SES KAYDINDA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER
Altaş’ın kayıtta, Türkiye’deki yetkili makamların kendisine ulaşmasını istediği duyuldu. Altaş, “Bildiğim her şeyi savcıya anlatacağım. Türkiye Cumhuriyeti'nin bana ulaşması gerekiyor. Ben Umut, elimde dosyayı kapatacak her şey var. Türkiye Cumhuriyeti'nden gerekli mercilerin bana ulaşmasını istiyorum. Şu anda Amerika'da bir karakoldayım. Beni Türkiye'ye geri gönderecekler. Her şeyin kanıtı benim elimde. Katili ellerinize bırakacağım” ifadelerini kullandı.
GÖZLER İADE VE İFADE SÜRECİNDE
Ortaya çıkan ses kaydı, Gülistan Doku dosyasında yeni soru işaretleri doğurdu. Altaş’ın iddialarının savcılık tarafından nasıl değerlendirileceği ve Türkiye’ye iade sürecinin nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu.