Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Afrika’da savunma buluşması: Türk şirketleri ürünlerini sahada gösterecek

Mali’nin başkenti Bamako’da 9-13 Kasım’da düzenlenecek BAMEX 2026, savunma ve güvenlik teknolojilerini Afrika ülkelerinin askerî heyetleriyle buluşturacak. Türkiye’nin 20’den fazla şirketle katılacağı fuarda, ürünlerin sahadaki performansları da gösterilecek.

GÜNDEM 25.10.2026 17:33 Gaye Günel Okuma Süresi: 2 dk
Afrika’da savunma buluşması: Türk şirketleri ürünlerini sahada gösterecek
Paylaş:
N

Savunma sanayisi şirketleri, BAMEX 2026’da teknolojilerini stantların yanı sıra uygulamalı gösterimlerle tanıtacak. Baykar, ASELSAN ve ROKETSAN’ın da katılacağı organizasyonda, 40’tan fazla Afrika ülkesinden üst düzey askerî ve resmî heyetin ağırlanması bekleniyor. Fuar, Sahel bölgesinde sınır güvenliğinden insansız sistemlere kadar farklı alanlardaki ihtiyaçları üreticilerle buluşturacak.

BAMEX 2026, 9-13 KASIM’DA BAMAKO’DA DÜZENLENECEK

BAMEX 2026, Mali Cumhurbaşkanlığı ve Savunma Bakanlığı himayesinde, Türk firması The Peak Defense tarafından organize ediliyor. Fuarın adresi Bamako Fuar ve Gösteri Merkezi (FEBAK) olacak.

İlk kez geçen yıl Türk savunma sanayisi şirketlerinin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyon, bu yıl daha geniş bir uluslararası katılıma hazırlanıyor. Türkiye’nin yanı sıra Çin, Almanya ve Sudan’dan şirketler de fuarda yer alacak.

TÜRKİYE’DEN 20’DEN FAZLA SAVUNMA ŞİRKETİ KATILACAK

Türkiye, BAMEX 2026’da Baykar, ASELSAN, ROKETSAN, Skydagger ve Prontaron Savunma’nın aralarında bulunduğu 20’den fazla şirketle temsil edilecek.

Millî Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı heyetleri de organizasyona katılacak. Fuarda şirketler, savunma ve güvenlik alanındaki ürünlerini farklı ülkelerin karar vericilerine tanıtma fırsatı bulacak.

DEMO DAY’DE SİSTEMLERİN SAHA PERFORMANSI GÖSTERİLECEK

Organizasyonun öne çıkan bölümlerinden biri, uygulamalı gösterimlerin yapılacağı Demo Day programı olacak. Katılımcı firmalar, ürün ve sistemlerinin çalışma özelliklerini sahada sergileyecek.

Askerî ve resmî heyetler, stantlarda inceledikleri teknolojilerin performanslarını doğrudan gözlemleyebilecek. Böylece ürün tanıtımları, saha gösterimleriyle desteklenecek.

40’TAN FAZLA AFRİKA ÜLKESİNDEN HEYET BEKLENİYOR

Fuara 40’tan fazla Afrika ülkesinden üst düzey askerî ve resmî delegasyonun katılması öngörülüyor.

BAMEX, Sahel bölgesinin değişen güvenlik ihtiyaçlarının öne çıktığı bir dönemde gerçekleştirilecek. Terörle mücadele, sınır güvenliği, keşif ve gözetleme, haberleşme ile insansız sistemler, olası işbirliklerinin başlıca alanlarını oluşturuyor.

İHA’LARDAN ZIRHLI ARAÇLARA UZANAN TEKNOLOJİLER

Fuarda insansız hava araçları ve bunlara karşı geliştirilen tedbir sistemlerinin öne çıkması bekleniyor. Elektro-optik sistemler, keşif ve gözetleme teknolojileri ile taktik haberleşme çözümleri de organizasyonun gündeminde olacak.

Zırhlı kara araçları, sınır güvenliği sistemleri, silah ve mühimmat ile kişisel koruyucu ekipmanlar da Afrika ülkelerinin ihtiyaçları doğrultusunda dikkat çekecek ürün grupları arasında bulunuyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Savcılığın itirazı kabul edildi: Ertan Aydın’a yakalama kararı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Savcılığın itirazı kabul edildi: Ertan Aydın’a yakalama kararı
WhatsApp
İhbar Hattı