Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Bakan Gürlek: Hedefimiz daha hızlı ve güven veren bir yargı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, ticari davalarda hız ve öngörülebilirlik için yeni düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

GÜNDEM 27.04.2026 16:57 Buket Saymaz 107 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Bakan Gürlek: Hedefimiz daha hızlı ve güven veren bir yargı
Paylaş:
N

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ticaret ve Yatırımda Hukuki Güvence Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, iş dünyası için hızlı ve öngörülebilir bir adalet sistemi hedeflediklerini açıkladı.

“YARGI DAHA HIZLI VE ÖNGÖRÜLEBİLİR OLACAK”

Gürlek, iş dünyasının zamanını mahkeme süreçlerinde değil üretimde geçirmesi gerektiğini belirterek, “Bizim önceliğimiz iş dünyasının zamanını mahkeme koridorlarında değil, üretim sahalarında harcamasını sağlamaktır. Bizim hedefimiz sadece hızlı karar veren bir yargı değil, daha hızlı, daha öngörülebilir ve daha güven veren bir adalet inşa etmektir.” dedi.

TİCARET MAHKEMELERİNDE YENİ YAPI

Ticari uyuşmazlıkların çözümüne yönelik çalışmalara değinen Gürlek, mahkemelerin ihtisaslaşmış yapıya kavuşturulması için adımlar atıldığını ifade etti. “Başta İstanbul olmak üzere ticaretin yoğun olduğu merkezlerde mahkemeleri daha güçlü ve entegre bir yapı altında toplamaya çalışıyoruz.” diyen Gürlek, hakim kadrolarının güçlendirileceğini ve altyapının yeniden düzenleneceğini belirtti.

İstanbul’daki ticaret mahkemelerinin tek çatı altında toplanacağını açıklayan Gürlek, ticari davaların artık daha hızlı sonuçlanmasının hedeflendiğini söyledi.

TAHKİM VE YATIRIM GÜVENCESİ VURGUSU

Uluslararası yatırım hukukuna ilişkin mekanizmaların güçlendirildiğini belirten Gürlek, “Tahkim başta olmak üzere uluslararası yatırım hukukuna ilişkin mekanizmaları güçlendiriyor, yabancı sermayenin haklarını daha da güvence altına alan bir yapıya titizlikle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin güvenli yatırım ortamı sunan bir ülke olma yolunda ilerlediğini vurguladı.

KONKORDATO VE İCRA SÜREÇLERİNE DÜZENLEME

Konkordato uygulamalarında yaşanan suistimallere dikkat çeken Gürlek, bu alanla ilgili yeni düzenlemelerin gündemde olduğunu ifade etti. İcra ve iflas süreçlerinde ise alacaklı ve borçlu dengesi gözetilerek daha işlevsel bir yapı kurulmasının amaçlandığını söyledi.

KARA PARA İLE MÜCADELE MESAJI

Ekonomik sistemde güvenin önemine değinen Gürlek, kaynağı belirsiz parayla mücadelenin süreceğini belirterek, tüm şüpheli dosyaların takip edileceğini ifade etti.

 

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
CHP’den Doruk Madencilik işçileri için TBMM’ye araştırma önergesi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
CHP’den Doruk Madencilik işçileri için TBMM’ye araştırma önergesi
WhatsApp
İhbar Hattı