Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Özel İdaresinde gerçekleştirilen bir yapım işi ihalesine yönelik iddialar üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 4 şüpheliye ait 6 farklı adreste eş zamanlı arama yapıldı. Dosyada “kamu ihalesine fesat karıştırma”, “rüşvet”, “zimmet” ile “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” iddiaları araştırılıyor.
KAMERA VE GPS KAYITLARI İNCELENDİ
Soruşturma kapsamında menfaat sağlandığı, olayla ilgili tutanak hazırlayan bir tanığın ifadesini değiştirmesi için baskı ve tehditte bulunulduğu ve kuruma ait bazı malzemelerin kişisel kullanım amacıyla dışarı çıkarıldığı iddiaları da incelemeye alındı. Savcılık tarafından tanık ifadelerinin yanı sıra ihale ve kurum evrakı, kamera görüntüleri, araç ve GPS takip kayıtları, fotoğraflar ile dijital yazışmalar incelendi.
97 SİKKE VE 19 DİJİTAL MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ
Adreslerdeki aramalarda 19 dijital materyal, 11 klasör, 97 sikke ve 13 farklı evraka el konuldu. Eski Kilis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.K. ile E.A. ve M.S.D. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen 3 şüpheli, nöbetçi hâkimlik tarafından tutuklandı. Dosyadaki diğer şüpheli H.M'nin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.