Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Kilis'te ihale soruşturması! 3 kişi tutuklandı

Kilis'te İl Özel İdaresi ihalesine yönelik rüşvet, zimmet ve ihaleye fesat karıştırma soruşturmasında 3 şüpheli tutuklandı, 1 kişi aranıyor.

MANŞET 13.09.2026 23:58 Dicle Toğal 76 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Kilis'te ihale soruşturması! 3 kişi tutuklandı
Paylaş:
N

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Özel İdaresinde gerçekleştirilen bir yapım işi ihalesine yönelik iddialar üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 4 şüpheliye ait 6 farklı adreste eş zamanlı arama yapıldı. Dosyada “kamu ihalesine fesat karıştırma”, “rüşvet”, “zimmet” ile “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” iddiaları araştırılıyor.

KAMERA VE GPS KAYITLARI İNCELENDİ

Soruşturma kapsamında menfaat sağlandığı, olayla ilgili tutanak hazırlayan bir tanığın ifadesini değiştirmesi için baskı ve tehditte bulunulduğu ve kuruma ait bazı malzemelerin kişisel kullanım amacıyla dışarı çıkarıldığı iddiaları da incelemeye alındı. Savcılık tarafından tanık ifadelerinin yanı sıra ihale ve kurum evrakı, kamera görüntüleri, araç ve GPS takip kayıtları, fotoğraflar ile dijital yazışmalar incelendi.

97 SİKKE VE 19 DİJİTAL MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ

Adreslerdeki aramalarda 19 dijital materyal, 11 klasör, 97 sikke ve 13 farklı evraka el konuldu. Eski Kilis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.K. ile E.A. ve M.S.D. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen 3 şüpheli, nöbetçi hâkimlik tarafından tutuklandı. Dosyadaki diğer şüpheli H.M'nin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Ailem Güvende dosyasında izler takip edildi! Operasyon 5 ile yayıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ailem Güvende dosyasında izler takip edildi! Operasyon 5 ile yayıldı
WhatsApp
İhbar Hattı