Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Buca'da CHP dönemi devam ediyor: Seçmenin tercihi değişmedi

Buca'da seçim tamamlandı Buca Belediyesi'nde yeniden yapılan seçimi CHP'nin Başkanvekili adayı Hüseyin Benzer kazandı.

GÜNDEM 12.06.2026 20:24 Selin Sözen 99 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Buca'da CHP dönemi devam ediyor: Seçmenin tercihi değişmedi
Paylaş:
N

Buca Belediyesi’nde yeniden yapılan başkanvekilliği seçimini CHP’nin adayı Hüseyin Benzer kazandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın yerine geçecek isim belli oldu. Buca Belediyesi Hizmet Binası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda, 3 turlu zorlu seçimin ardından CHP'nin adayı Hüseyin Benzer yeni başkanvekili seçildi.

CUMHUR İTTİFAKI İLE CHP YARIŞTI

Buca Belediye Meclisi’ndeki olağanüstü oturumda CHP’nin adayı Hüseyin Benzer ile Cumhur İttifakı Grubu’nun adayı Veli Balyemez başkan vekillik koltuğu için yarıştı.

Seçimi siyaset dünyasından önemli isimler de yakından takip etti. Salonda CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da hazır bulundu.

OPERASYON SONRASI CHP'NİN MECLİS ÜYE SAYISI 25'E DÜŞMÜŞTÜ

Normal şartlarda mecliste CHP’nin 27, Cumhur İttifakı’nın ise 18 üyesi bulunuyordu. Ancak rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda meclisteki dengeler değişti. CHP’li meclis üyesi Burcu Er Durmaz tutuklandı. Doğan Sarıkaya adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan Mustafa Genç’in ise aranması devam ediyor.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP’nin mecliste oy kullanabilecek üye sayısı 25’e geriledi.

NEFES KESEN ÜÇ TURLU OYLAMA

Buca Belediyesi’nde başkanvekilini belirleyen oylama tam üç tur sürdü ve mecliste adeta bir matematik savaşı yaşandı.

Seçimin 1. turunda kullanılan oyların 29'u geçerli, 14'ü geçersiz sayılırken; CHP'nin adayı Hüseyin Benzer 17, Cumhur İttifakı adayı Veli Balyemez ise 12 oy aldı. Üçte ikilik çoğunluk sağlanamadığı için geçilen 2. turda ise her iki partide de fire yaşanmadı; Benzer 25, Balyemez 18 oya ulaştı. Gerekli çoğunluk yine çıkmayınca gözlerin çevrildiği 3. ve son turda salt çoğunluk arandı. Kendi blokunun tamamının desteğini koruyarak 25 oy alan Hüseyin Benzer, Buca Belediyesi'nin yeni başkanvekili ilan edildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Türkiye Maden-İş Sendikası Zeyrek: Yıldızlar SSS Holding görüşmesi sonrası eylem sürüyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Türkiye Maden-İş Sendikası Zeyrek: Yıldızlar SSS Holding görüşmesi sonrası eylem sürüyor
WhatsApp
İhbar Hattı