Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Bürokraside büyük değişim rüzgarı: Koltuklar tek tek değişti

İçişleri Bakanlığı kararıyla 430 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. Çok sayıda kaymakam ve vali yardımcısı yeni görevlerine atandı.

GÜNDEM 17.06.2026 01:40 Dicle Toğal 90 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Bürokraside büyük değişim rüzgarı: Koltuklar tek tek değişti
Paylaş:
N

Resmî Gazete’de yayımlanan karar kapsamında Türkiye genelinde geniş kapsamlı bir mülki idare değişikliği gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamada 430 mülki idare amirinin görev yerlerinin yeniden belirlendiği duyuruldu.

GENİŞ KAPSAMLI ATAMA KARARI

İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeyle merkez ve taşra teşkilatında görev yapan çok sayıda yönetici farklı görevlere atandı. Kararın, hizmet süresi, kıdem ve kurumsal ihtiyaçlar dikkate alınarak hazırlandığı belirtildi.

YÜZLERCE KAYMAKAM VE VALİ YARDIMCISI YER DEĞİŞTİRDİ

Açıklamaya göre 430 mülki idare amiri arasında 208 kişi kaymakamlıktan kaymakamlığa, 82 kişi kaymakamlıktan vali yardımcılığına, 74 kişi vali yardımcılığından vali yardımcılığına ve 32 kişi vali yardımcılığından kaymakamlığa atandı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de de çok sayıda kaymakamın görev yeri değiştirildi.

MERKEZ TEŞKİLATINDA DA KRİTİK ATAMALAR

Karar sadece taşra teşkilatıyla sınırlı kalmadı. Personel Genel Müdürlüğü, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü gibi birimlerde de üst düzey atamalar gerçekleştirildi. Böylece hem merkez hem taşrada kapsamlı bir görev değişimi yapıldı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
700 yıllık sır ortaya çıktı! Mardin’de taş bloklar bulundu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
700 yıllık sır ortaya çıktı! Mardin’de taş bloklar bulundu
WhatsApp
İhbar Hattı