Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Down sendromlu çocuğa yönelik ayrımcılık cezasız kalmadı

TİHEK, Down sendromlu Melek Baltacı'yı oyun alanına almayan işletmeye ayrımcılık yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle 256 bin 357 lira ceza verdi.

GÜNDEM 06.11.2026 16:00 Dicle Toğal Okuma Süresi: 1 dk
Down sendromlu çocuğa yönelik ayrımcılık cezasız kalmadı
Paylaş:
N

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Down sendromlu Melek Baltacı'nın alışveriş merkezindeki oyun alanına alınmaması nedeniyle işletmeye 256 bin 357 lira idari para cezası verdi. Aynı işletmenin daha önce de benzer bir ihlal nedeniyle cezalandırıldığı belirtildi.

"ÖZEL ÇOCUKLARI ALMIYORUZ" DEDİKLERİNİ ÖNE SÜRDÜ

Emekli astsubay Feridun Baltacı, 10 Ocak 2025'te yaşanan olayda görevlilerin kızını "Özel çocukları almıyoruz" diyerek oyun alanına kabul etmediğini belirterek suç duyurusunda bulundu.

Ankara Batı 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada işletmenin mesul müdürü Ali M., "Kişiler arasında ayrımcılık yapma" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

AYNI İŞLETMEYE DAHA ÖNCE DE CEZA VERİLMİŞ

Mahkeme kararının ardından TİHEK'e başvuran Baltacı'nın şikâyeti üzerine işletmeden savunma istendi. Şirket vekili, ayrımcılık iddialarını destekleyen delil bulunmadığını ve çalışanların özel gereksinimli çocuklara yönelik olumsuz bir tutum sergilemediğini savundu. Başvurunun olaydan yaklaşık bir yıl sonra yapılmasını da gerekçe gösterdi.

TİHEK ise inceleme sonucunda ayrımcılık yasağının ihlal edildiğine karar verdi. Kurumun aynı işletmeye daha önce benzer bir olay nedeniyle 204 bin 285 lira idari para cezası uyguladığı da açıklandı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Meteoroloji uyardı: Zirai don cumartesi gecesi başlıyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Meteoroloji uyardı: Zirai don cumartesi gecesi başlıyor
WhatsApp
İhbar Hattı