Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye-Irak Özel Temsilcisi Tom Barrack ile Ankara’da bir araya geldi. Kritik görüşmede Türkiye-ABD ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve yaklaşan NATO Zirvesi gündeme geldi.
ABD’den Türkiye mesajı: “Somut sonuçlar üretiyor”
Görüşmenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Barrack, Ankara temaslarına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.
Türkiye ile ABD’nin birçok ortak hedefi paylaştığını belirten Barrack, şu açıklamada bulundu:
“NATO Zirvesi öncesinde Ankara’da Hakan Fidan ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Pek çok ortak hedefi paylaşan güçlü müttefikler olarak ABD-Türkiye ortaklığı somut sonuçlar üretiyor.”
Gözler Ankara’daki NATO Zirvesi’nde
7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek NATO Zirvesi öncesi gerçekleşen temas, iki ülke arasındaki diplomasi trafiğinin arttığı döneme denk geldi.
Zirveye ABD Başkanı Donald Trump’ın da katılmasının beklendiği belirtilirken, Bakan Fidan daha önce yaptığı açıklamada Trump’ın katılımına ilişkin olumsuz bir işaret bulunmadığını ifade etmişti.