Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Gülistan Doku soruşturmasında eski başhekim adliyeye sevk edildi

Gülistan Doku soruşturmasında hastane kayıtlarının silindiği iddiasıyla gözaltına alınan eski başhekim Çağdaş Özdemir adliyeye sevk edildi.

GÜNDEM 20.04.2026 13:39 Buket Saymaz 135 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Gülistan Doku soruşturmasında eski başhekim adliyeye sevk edildi
Paylaş:
N

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Hastane kayıtlarının silindiği iddiasıyla gözaltına alınan dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir adliyeye sevk edildi.

KAYITLARIN SİLİNDİĞİ İDDİASI SORUŞTURMAYA GİRDİ

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Özdemir’in jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen Özdemir, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Soruşturma dosyasına giren bilgilere göre, Gülistan Doku’nun 31 Aralık 2019’da Tunceli Devlet Hastanesi’ne giriş yaptığına dair kayıtların silindiği iddiası yer aldı.

BAKANLIK DA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Sağlık Bakanlığı, hastane kayıtlarının silindiği iddiaları üzerine konuyla ilgili inceleme başlattı ve müfettiş görevlendirdi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan Çağdaş Özdemir’in, 2018-2021 yılları arasında Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi, 2022 yılına kadar ise Tunceli İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptığı belirtildi.

SÜREÇTE 10 KİŞİ TUTUKLANDI

Gülistan Doku’nun kaybolmasının ardından başlatılan soruşturmada daha önce 15 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 10’u tutuklanırken, bazı isimler hakkında adli kontrol kararı verilmişti.

Doku’nun ailesi, 6 Ocak 2020’de kayıp başvurusunda bulunmuş, yürütülen arama çalışmalarından sonuç alınamamıştı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Sincan’daki fabrika yangını söndürüldü: 1 kişi kayıp
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sincan’daki fabrika yangını söndürüldü: 1 kişi kayıp
WhatsApp
İhbar Hattı