İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ahbap Derneği'ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan sanatçı Haluk Levent, Adalet Bakanı Akın Gürlek'in TRT canlı yayınında kendisi ve dernek hakkında yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabından yanıt verdi. Gürlek'in, yargı süreci tamamlanmadan kamuoyu önünde hüküm verdiğini savunan Levent, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenerek iddiaların açıklığa kavuşturulmasını istedi.
"MAHKEME OLMADAN HÜKÜM VERDİ"
Levent, hakkında devam eden soruşturmaya rağmen Adalet Bakanı'nın TRT ekranlarında suçluluğu kesinleşmiş gibi açıklamalar yaptığını öne sürdü.
"Herkesin Adalet Bakanı olması gereken Sayın Bakan, henüz soruşturması devam eden bir dosya hakkında sanki tüm deliller toplanmış, suçum sabit olmuş gibi halkı yanıltıcı açıklamalarda bulundu" diyen Levent, özellikle Ahbap bağışçılarına seslenerek bağışların nerede kullanıldığının yetkili makamlardan sorulmasını istedi.
"245 MİLYON DOLAR İDDİASINI RESMİ BELGELERLE AÇIKLAYIN"
Akın Gürlek'in TRT yayınında dile getirdiği "245 milyon doların şahsi hesaplara aktarıldığı" iddiasını reddeden Levent, Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulundu.
Levent, "Madem elinizde veriler var, bu 245 milyon doların tüm dökümlerini Adalet Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlayın. Halk gerçeği görsün" ifadelerini kullandı.
Dernekten Yeliz Kaya'ya 80 milyon TL'nin 20 adet 3+1 daire karşılığında gönderildiğini, ayrıca 50 milyon TL'lik altın alımı ve bir arsanın teminat işlemi bulunduğunu savunan Levent, bunların dışında iddia edildiği gibi bir para trafiği olmadığını öne sürdü.
BAHÇELİ'YE SESLENDİ
Açıklamasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de çağrıda bulunan Levent, "Sayın Devlet Bahçeli, Sayın Adalet Bakanı 245 milyon doların benim hesaplarıma geçirildiğini söylüyor. Lütfen bu konuya el atın ve her vatandaşın bilmesi gereken gerçeğin açıklanmasını sağlayın" dedi.
Levent, Bahçeli'den Bakan Gürlek'in TRT'de dile getirdiği iddiaların doğruluğunun belgeleriyle ortaya konulmasını talep etti.
"İZMİR'E KAÇMAYA DEĞİL, ALACAKLIMA GİDİYORDUM"
Levent, gözaltına alınmadan önce İzmir üzerinden Yunanistan'a kaçmaya çalıştığı yönündeki iddiaları da reddetti.
İzmir'e, mağdur ettiğini söylediği alacaklısı Nurdan Eriş ile görüşmek için gittiğini belirten Levent, HTS kayıtları, otoyol kamera görüntüleri ve telefon mesajlarının incelenmesi halinde bunu kanıtlayacağını savundu.
Gözaltına alındığı sırada yanında bir kişinin bulunduğu yönündeki açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını öne süren Levent, emniyet kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.
"BERKANT ÖZ KARDEŞİMDİR, 45 ŞİRKETİM YOK"
Akın Gürlek'in TRT yayınındaki bazı ifadelerine tek tek yanıt veren Levent, kardeşi Berkant'ın "üvey kardeş" olarak tanıtıldığını, oysa öz kardeşi olduğunu söyledi.
Ayrıca 45 şirketi bulunduğu yönündeki iddiayı da reddeden Levent, yalnızca Risus Organizasyon ile faaliyetini sonlandıran HL Sigorta şirketleriyle bağlantısı olduğunu ifade etti.
"1 MİLYAR-5 MİLYAR TL AKTARILDI İDDİASINI İSPATLAYIN"
Levent, Ahbap Derneği'nden Yeliz Kaya'ya günlük 1 ila 5 milyar TL aktarıldığı yönündeki açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını savundu.
"Bu iddiaları ispatlayın. Eğer doğruysa bütün suçlamaları kabul edeceğim" diyen Levent, söz konusu para hareketlerinin yalnızca daire alımı, altın alımı ve teminat işlemleriyle sınırlı olduğunu öne sürdü.
DEPREM YARDIMLARINI HATIRLATTI
Açıklamasının sonunda 6 Şubat depremlerinin ardından Ahbap Derneği tarafından gerçekleştirilen yardım faaliyetlerini hatırlatan Levent, bağışların sahada kullanıldığını savundu.
Levent, Nurdağı'nda 196, Battalgazi'nde 208 ve Arapgir'de 56 olmak üzere toplam 460 çelik konstrüksiyon ev inşa edildiğini; 16 prefabrik okul, 15 çelik konstrüksiyon okul, Defne'de bir gençlik merkezi, Altınözü'nde bir kreş ve Samandağ'da bir sörf merkezi kurulduğunu belirtti.
Bunun yanı sıra 17 bin 533 çadır, 5 bin 150 konteyner, 1 milyon 550 bin 80 koli su, 750 binden fazla sıcak yemek, 415 ton şarküteri ürünü, 62 ton taze et ve 23 milyon TL değerinde konserve gıdanın deprem bölgesine ulaştırıldığını aktaran Levent, şu ifadeleri kullandı:
"Her hafta bir kaymakam ya da vali bize niçin teslim tesellüm belgesi veriyordu? Biz açılışlarda, protokollerde ne için bir araya geliyorduk? Lütfen biraz düşünün, bize insafsızlık etmeyin."
Levent ayrıca son iki günde hakkında Şile Belediyesi dosyası ve yasa dışı bahis soruşturmasıyla ilgili yeni suçlamalar yöneltildiğini belirterek, bu iddiaların da yargı sürecinde gerçeği yansıtmadığının ortaya çıkacağını savundu.