Hürmüz Boğazı ve Basra Körfezi hattında artan gerilim nedeniyle yakından izlenen Türk gemileri için tahliye süreci tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölgedeki 15 Türk gemisinin güvenli bölgelere geçtiğini, 99 Türk personelin durumunda herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi.
HÜRMÜZ’DE KRİTİK SÜREÇ TAMAMLANDI
Bölgedeki askeri ve siyasi gerilim nedeniyle Türk gemilerinin hareketleri günlerdir Bakanlık tarafından takip ediliyordu. 26 Haziran itibarıyla Basra Körfezi’nde bulunan 15 Türk gemisi, riskli bölgeden çıkarak güvenli rotalara yöneldi.
99 TÜRK PERSONEL İÇİN RİSK YOK
Tahliye sürecinde gemilerde görev yapan 99 Türk personel açısından herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmadı.
Bakanlık, denizcilerin güvenliğinin öncelikli başlık olduğunu ve gelişmelerin anlık olarak izlendiğini belirtti.3 TÜRK GEMİSİ BÖLGEDE KALMAYI SEÇTİ
Ticari faaliyetlerini sürdüren 3 Türk gemisi ise kendi kararları doğrultusunda Basra Körfezi’nde kalmaya devam ediyor. Şu an için bölgeden ayrılmak isteyen başka bir Türk gemisi bulunmazken, Bakanlık deniz trafiğini ve personel güvenliğini takip etmeyi sürdürecek.