Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Ordu Belediyesi açıkladı: Çocuk sayısına göre para ve iş desteği

Ordu Kumru Belediyesi, nüfus artışı için çocuk başına nakit destek, 8 çocukta iş imkanı, 10 çocukta sıfır araç vereceğini açıkladı.

GÜNDEM 07.05.2026 00:00 Nahibe Demirel 97 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Ordu Belediyesi açıkladı: Çocuk sayısına göre para ve iş desteği
Paylaş:
N

Ordu’nun Kumru Belediyesi, ilçedeki nüfus artışını desteklemek amacıyla geniş kapsamlı bir teşvik programı başlattı. Belediye, çocuk sayısına göre artan nakit destekler ve sosyal imkanlar sunarken, 3 çocuk yapan ailelere 50 bin TL, 4 çocuk yapanlara 100 bin TL, 5 çocuk yapanlara 150 bin TL ve 6 çocuk yapanlara 200 bin TL ödeme yapılacağını açıkladı. Başvurular için en az 2 yıl ilçe ikameti, T.C. kimlik numarası, nüfus kayıt örneği ve IBAN bilgisi şartı getirildi.

8 ÇOCUĞA İŞ, 10 ÇOCUĞA ARAÇ VAADİ

Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva, programın kapsamını genişleterek 8 çocuk sahibi olan ailelere belediyede iş imkanı sağlanacağını, 10 çocuk yapan ailelere ise sıfır araç verileceğini duyurdu. Yalçuva, ilçede son yıllarda düşen nüfusa dikkat çekerek bu projeyle aile yapısını güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

NÜFUS ARTIŞI HEDEFİYLE YENİ MODEL

Kumru Belediyesi’nin hayata geçirdiği sistemde desteklerin çocuk sayısına paralel olarak artacağı belirtilirken, genç çiftlere yönelik ek teşviklerin de planlandığı aktarıldı. Nişan ve düğün süreçlerinde de belediye desteğinin devam edeceği ifade edildi.

İLÇEDE İLK UYGULAMA OLARAK DİKKAT ÇEKTİ

Uygulama ilçe genelinde farklı tepkilerle karşılanırken, bazı vatandaşlar nüfus artışı için olumlu bir adım olarak değerlendirirken bazıları ise uzun vadeli etkilerini tartışmaya açtı. Belediye yetkilileri ise programın sürdürülebilir bir nüfus politikası oluşturmayı amaçladığını vurguluyor.

 
 
HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Aile Bakanlığı 680 personel alımı yapacak: Mülakatsız başvurular başladı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Aile Bakanlığı 680 personel alımı yapacak: Mülakatsız başvurular başladı
WhatsApp
İhbar Hattı