Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), aile ve çocuk odaklı televizyon içeriklerinin desteklenmesi amacıyla düzenlenen teşvik programına ilişkin yeni açıklama yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilecek program kapsamında 10 farklı kategoride toplam 25 milyon lira ödül dağıtılacak. Yapımcıların başvuruları yıl sonuna kadar alınacak.
AİLE VE ÇOCUK DOSTU YAPIMLARA DESTEK VERİLECEK
RTÜK tarafından duyurulan 2026 Yılı Aile ve Çocuk Dostu Yapım ve Dizi Teşvik Ödülleri için başvuru süreci devam ediyor.
Program kapsamında aile ilişkilerini, çocukların gelişimini ve toplumsal değerleri ele alan televizyon yapımlarının desteklenmesi amaçlanıyor.
RTÜK, bu tür içeriklerin yayıncılık sektöründe daha fazla yer bulmasını teşvik etmeyi hedefliyor.
10 KATEGORİDE TOPLAM 25 MİLYON LİRA DAĞITILACAK
Teşvik programında yapımcılara sağlanacak toplam destek tutarı 25 milyon lira olarak açıklandı.
Ödüller, belirlenen 10 farklı kategoride verilecek.
Program, RTÜK ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülürken Kültür ve Turizm Bakanlığı da çalışmaya destek sağlayacak.
Kategorilere göre ödül tutarlarına ilişkin ayrıntılar ise paylaşılan açıklamada yer almadı.
RTÜK'TEN YAPIMCILARA BAŞVURU ÇAĞRISI
RTÜK, teşvik programına ilişkin açıklamasında aile bağlarını güçlendiren ve çocukların gelişimine katkı sunan içeriklerin desteklenmesinin amaçlandığını bildirdi.
Kurumun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Aileyi güçlendiren, çocukların gelişimini destekleyen yapımları teşvik ediyoruz."
Açıklamada, aile bağlarını ve toplumsal değerleri ekranlara taşıyan yapımların ödüllendirileceği belirtildi.
SON BAŞVURU TARİHİ 31 ARALIK 2026
Teşvik ödüllerinden yararlanmak isteyen yapımcılar için son başvuru tarihi 31 Aralık 2026 olarak duyuruldu.
Başvuruların bu tarihe kadar devam edeceğini açıklayan RTÜK, televizyon yapımcılarını programa katılmaya davet etti.
Ödüllere ilişkin başvuru koşulları, değerlendirme ölçütleri ve kategori ayrıntılarının RTÜK'ün resmî duyurularından takip edilmesi gerekiyor.