Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Sarıgül soruşturmasında 11 yeni gözaltı! Kayyum iddiası da gündemde

Sarıgül ailesine yönelik soruşturmada 11 yeni gözaltı bildirildi. Şişli Meslek Yüksekokuluna kayyum atandığı da öne sürüldü.

GÜNDEM 06.11.2026 09:04 Güncelleme: 06.11.2026 09:36 Nahibe Demirel Okuma Süresi: 2 dk
Sarıgül soruşturmasında 11 yeni gözaltı! Kayyum iddiası da gündemde
Paylaş:
N

Sarıgül ailesine yönelik kara para aklama iddialarına ilişkin soruşturmada 11 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi. Soruşturma kapsamında Şişli Meslek Yüksekokuluna kayyum atandığı da öne sürüldü. Yeni gözaltıların ayrıntıları ve kayyum kararına ilişkin resmî açıklama henüz netleşmedi.

SORUŞTURMADA 11 YENİ GÖZALTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada yeni bir operasyon gerçekleştirildiği bildirildi. 6 Kasım'da gündeme gelen gelişmeye göre 11 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerin adli işlemlerine ilişkin ayrıntılar henüz açıklanmadı.

ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA KAYYUM İDDİASI

Soruşturma kapsamında Şişli Meslek Yüksekokuluna kayyum atandığı da öne sürüldü. Kayyum kararının kapsamı ve gerekçesine ilişkin doğrulanmış resmî bir açıklamaya henüz ulaşılamadı.

EMİR SARIGÜL EV HAPSİYLE TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Soruşturmanın önceki aşamasında çok sayıda şüpheli hakkında gözaltı ve tutuklama kararı verilmişti. Tutuklanan isimler arasında bulunan Emir Sarıgül, 4 Kasım'da ev hapsi şeklinde adli kontrol uygulanarak tahliye edilmişti. Bu kararın ardından dosyadaki tutuklu sayısının 27'ye düştüğü bildirilmişti.

SORUŞTURMA NASIL BAŞLADI?

Soruşturma, iki Alman vatandaşının şikâyeti üzerine başlatıldı. Müştekiler, yurt içinde ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek tutarlı paraların aklandığını iddia etti.

Şikâyetlerde, söz konusu paraların yatırım sözleşmelerine uygun kullanılmadığı ve suç gelirlerine yasal görünüm kazandırıldığı öne sürüldü. Mustafa Sarıgül ise daha önce yaptığı açıklamada suçlamaları reddederek konunun ticari bir anlaşmazlık olduğunu savundu.

Soruşturma kapsamında yöneltilen suçlamalar hakkında kesinleşmiş bir mahkeme hükmü bulunmuyor. Şüpheliler açısından masumiyet karinesi geçerliliğini koruyor.

 
 
 
HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Borsa İstanbul'da kırmızı tablo: 6 Kasım BIST 100
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Borsa İstanbul'da kırmızı tablo: 6 Kasım BIST 100
WhatsApp
İhbar Hattı