Bir süredir İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Kliniği Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören gazeteci Vedat Yenerer, 61 yaşında hayatını kaybetti. Yaklaşık bir ay önce beyin tümörü teşhisi konulan Yenerer’in tedavi gördüğü hastanede beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.
SAVAŞ BÖLGELERİNDE MUHABİRLİK YAPTI
Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olan Yenerer, gazeteciliğe üniversite eğitimi sırasında başladı. Sipa Press ve Cumhuriyet gazetesinde çalışan Yenerer; Show TV, 32. Gün, Star TV, Kanal D ve Habertürk bünyesinde savaş muhabirliği ve haber araştırma müdürlüğü görevlerinde bulundu.
Yenerer; Irak, Filistin, Lübnan, Kosova, Azerbaycan, Afganistan, Çeçenistan, Gürcistan, Sudan, Somali ve Keşmir’in de aralarında bulunduğu çok sayıda çatışma ve savaş bölgesinden haber aktardı. Gazetecilik kariyerinin ardından siyasete de giren Yenerer, İYİ Partinin kurucu isimleri arasında yer aldı.
ZAFER ARAPKİRLİ’DEN VEDA MESAJI
Gazeteci Zafer Arapkirli, Yenerer’in vefatını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Arapkirli, yaklaşık 40 yıllık dostu olduğunu belirttiği Yenerer’in genç yaşlarından itibaren olayların ve çatışma bölgelerinin içinde yer alan çalışkan bir muhabir olduğunu ifade etti.
Arapkirli, Yenerer için “Hep çalışkanlığı ve hareketliliğiyle iz bıraktı. Rahat uyusun” sözleriyle veda etti. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da Yenerer’in vefatı nedeniyle yayımladığı mesajda, teşhisin üzerinden bir ay bile geçmeden yaşanan kaybın dostlarını derinden üzdüğünü belirtti.