Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

YENİ Parti genel başkanlık ön seçimi ne zaman?

YENİ Parti'de genel başkanlık ön seçimi 8 Kasım'da yapılacak. 81 ilde 3 bin sandık kurulacak. Kurultay ise 14-15 Kasım tarihlerinde düzenlenecek

GÜNDEM 07.11.2026 10:15 Güncelleme: 07.11.2026 10:23 Mustafa Atabey Okuma Süresi: 3 dk
YENİ Parti genel başkanlık ön seçimi ne zaman?
Paylaş:
N

YENİ Parti, 14-15 Kasım'da düzenlenecek Birinci Olağan Kurultayı öncesinde genel başkan adaylarını belirlemek için ön seçime gidiyor. Parti üyeleri, 8 Kasım Pazar günü 81 ilde kurulacak 3 bin sandıkta oy kullanacak. Genel Başkan Özgür Özel ise kurultay öncesinde 17 başlıktan oluşan çalışma programını duyurdu. Özel, ayrıca Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği adayı Feridun Sinirlioğlu için uluslararası destek çağrısında bulundu.

YENİ PARTİ'DE 3 BİN SANDIK KURULACAK

YENİ Parti, genel başkan adaylarını belirlemek amacıyla 8 Kasım'da ön seçim düzenleyecek.

Türkiye genelinde 81 ilde kurulacak 3 bin sandıkta parti üyeleri oy kullanabilecek. Ön seçime, 5 Kasım'a kadar partiye üye olanlar katılabilecek.

Oylama sonucunda belirlenecek isimler, 14-15 Kasım tarihlerindeki Birinci Olağan Kurultay'da genel başkanlık için yarışacak.

ÖZGÜR ÖZEL 17 BAŞLIKTA HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay öncesinde yeni dönem için hazırladığı çalışma programını paylaştı.

Özel, 17 ana başlıktan oluşan programında parti içi demokrasi, ekonomik reformlar, örgütlenme ve siyasi hedeflere yer verdi.

Partinin kuruluş aşamasını geride bırakarak daha geniş toplumsal kesimlerle ilişki kurmasını amaçladıklarını belirten Özel, çalışmalarını üç temel sorumluluk üzerine inşa edeceğini söyledi.

Bu kapsamda demokratik hakların ve hukuk devletinin savunulması, parti üyelerinin karar süreçlerinde etkili olması ve ülke sorunlarına uygulanabilir çözümler hazırlanması hedeflerini sıraladı.

PARTİ HARCAMALARINDA ŞEFFAFLIK VURGUSU

Özgür Özel, yeni dönemde partinin mali yönetimine ilişkin izleyeceği yaklaşımı da anlattı.

Üyelik aidatları, bağışlar ve satın almalar dahil bütün mali işlemlerde denetlenebilirliği esas alacaklarını belirten Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Mali yönetim bakımından, partimizin gelir ve giderlerini ilgili mevzuata ve tüzüğe uygun biçimde yöneteceğiz. Üyelik aidatları, bağışlar, satın almalar ve diğer mali işlemlerde şeffaflığı ve denetlenebilirliği esas alacağız. Gereksiz harcamalardan, gösterişten ve kişisel ayrıcalıklardan kaçınacağız."

Özel, Türkiye İttifakı anlayışının yalnızca partiler arasındaki seçim iş birliklerinden oluşmadığını da belirtti. Farklı siyasi görüşlere ve toplumsal kesimlere mensup vatandaşlarla ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

ÖZEL'DEN FERİDUN SİNİRLİOĞLU İÇİN DESTEK MEKTUBU

Özgür Özel, kurultay hazırlıklarının yanı sıra uluslararası düzeyde bir girişimde de bulundu.

Özel, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerdeki sol, sosyal demokrat ve sosyalist partilerin liderlerine mektup gönderdi. Mektupta Türkiye'nin BM Genel Sekreterliği için aday gösterdiği Feridun Sinirlioğlu'na destek verilmesini istedi.

Türkiye'nin 30 Ekim 2026'da resmi adaylık başvurusunda bulunduğunu hatırlatan Özel, Sinirlioğlu'nun diplomatik deneyimine ve uluslararası kurumlarda üstlendiği görevlere dikkat çekti.

"ONUN LİDERLİĞİ KURUMA DUYULAN GÜVENİN YENİDEN TESİSİ AÇISINDAN HAYATİ OLACAKTIR"

Özel, mektubunda Sinirlioğlu'nun BM Genel Sekreterliği adaylığına neden destek verdiklerini şu sözlerle açıkladı:

"Desteğimiz, Büyükelçi Sinirlioğlu’nun geniş diplomatik deneyimine, uluslararası itibarına ve BM’nin tüm üye devletlere bağımsız, tarafsız ve Şartı’na uygun biçimde hizmet etmesi yönündeki vizyonuna dayanmaktadır."

Özel, Sinirlioğlu'nun Aralık 2024'te Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreterliği görevine 57 katılımcı devletin oy birliğiyle atandığını da hatırlattı.

Mektubunda uluslararası iş birliği, çatışmaların önlenmesi ve barışın sağlanması konularına değinen Özel, parti liderlerinden Sinirlioğlu'nun adaylığını değerlendirmelerini ve destek sunmalarını istedi.

Özellikle BM Güvenlik Konseyi'nde temsil edilen ülkelerin siyasi liderleriyle iletişim kurulmasının önemine işaret etti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
45 asılsız ihbar ortaya çıktı! 7 ilde suç örgütüne operasyon
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
45 asılsız ihbar ortaya çıktı! 7 ilde suç örgütüne operasyon
WhatsApp
İhbar Hattı