Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri, başkent Seul’ün güneyinde bulunan Osan Hava Üssü’nde “Buddy Squadron” adlı ortak hava tatbikatını başlattı.
TATBİKAT CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRECEK
Yonhap’ın aktardığına göre tatbikat, cuma gününe kadar Osan Hava Üssü’nde devam edecek. Ortak eğitim kapsamında iki ülkenin hava unsurları koordinasyon ve müşterek harekât kabiliyetlerini geliştirmeyi hedefliyor.
SAVAŞ UÇAKLARI VE GENİŞ KATILIM
Tatbikatta, Güney Kore’ye ait KF-16’ların yanı sıra ABD envanterindeki F-16’lar da görev alıyor. Ayrıca F-35A ve FA-50 savaş uçakları da eğitim faaliyetlerine katılıyor.
UÇUŞ SAYISI ARTIRILACAK
Hava Kuvvetleri yetkilileri, eğitime katılan ekip sayısının iki katından fazla artırılmasının ve gerçekleştirilen sortilerin sayısının yükseltilmesinin planlandığını bildirdi. Tatbikatın, iki ülke arasındaki askeri iş birliğini güçlendirmeyi amaçladığı vurgulandı.
Kaynak: AA
