Gezi Direnişi ‘nin 13. yıldönümü dolayısıyla İstanbul Valiliği'nden kritik karar geldi. Beyoğlu ve Şişli'de çok sayıda yol trafiğe kapatılırken, Taksim çevresindeki metro ve füniküler hatları saat 13.00 itibarıyla hizmet vermeyecek.
EYLEM ÖNCESİ YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla bugün saat 19.00’da gerçekleştirilmesi planlanan eylem öncesinde, Taksim ve çevresi polis bariyerleriyle ablukaya alındı. Valilik talimatıyla bölgedeki ana arterler, ara sokaklar ve toplu taşıma hatları kademeli olarak ulaşıma kapatılıyor.
METRO VE FÜNİKÜLER SEFERLERİNE SAAT 13.00 ENGELİ
İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda, Taksim ve çevresinde yer alan metro ile füniküler istasyonlarının saat 13.00 itibarıyla tamamen kapatılacağı duyuruldu. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ise saat 11.00'den itibaren iki ilçede trafiğe kapatılan yolları ve alternatif güzergâhları ilan etti.
İŞTE TRAFİĞE KAPATILAN O SOKAK VE CADDELER
Beyoğlu ve Şişli sınırları içinde kalan ve trafik akışı sağlanamayacak kritik noktaların bir kısmı şu şekilde:
Beyoğlu Bölgesi: İstiklal Caddesi, Sıraselviler, İnönü, Mete, Tarlabaşı Bulvarı, Refik Saydam, Meşrutiyet, Cihangir, Asmalı Mescit ve Galip Dede caddeleri.
Bağlantı Yolları ve Sokaklar: Zambak, Meşelik, Mis, Balo, Sadri Alışık, Kumbaracı Yokuşu ile Atatürk Köprüsü'nden Taksim yönüne giden akış.
Şişli ve Çevre Hatlar: Meclis-i Mebusan Caddesi, Barbaros Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi ve Piyalepaşa Bulvarı üzerinde belirlenecek bağlantı noktaları.