İsrail’in 27 Eylül 2024 tarihinde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta sığınak delici bomba kullanarak öldürdüğü saldırının görüntüsü paylaşıldı.
64 yaşındaki Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül 2024’te Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Dahiyeh’te Hizbullah’ın bir binanın altında bulunan ana karargahına gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybetmişti. Nasrallah’ın İsrail’in Hizbullah ile geniş çaplı savaşa girmeyeceğinden emin olduğu, danışmanlarının endişelerini reddettiği ve 27 Eylül’de öldürüldüğü yeraltı sığınağından başka bir yere geçmesi yönündeki çağrılara direndiği öne sürülmüştü.
ABD’li senatör Mark Kelly, saldırıda ABD yapımı 900 kilo ağırlığındaki Mark 84 serisi bomba kullanıldığını belirtmişti.
Hizbullah’ın yeni lideri Naim Kasım geçtiğimiz pazar günü yaptığı açıklamada, Nasrallah için 23 Şubat’ta “büyük bir cenaze töreni” düzenleyeceğini duyurmuştu. Nasrallah’ın suikastın ardından geçici olarak gizli bir yere defnedildiği, cenaze töreninin daha sonra yapılacağı belirtilmişti.
Kaynak:İHA