Tayland Donanması, Hürmüz Boğazı yakınlarında Tayland bandıralı bir dökme yük gemisinin füze saldırısına uğradığını açıkladı. Saldırı sonrası gemide bulunan 23 kişilik mürettebattan 3 kişiyle irtibatın kesildiği bildirildi.
GEMİYE İKİ FÜZE İSABET ETTİ
Bangkok Post gazetesinin aktardığı bilgilere göre, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bir limandan Hindistan’a doğru yola çıkan Tayland bandıralı dökme yük gemisi, Hürmüz Boğazı’nı geçtikten kısa süre sonra saldırıya uğradı.
Donanmadan yapılan açıklamada, gemiye iki füze isabet ettiği, saldırı sonucu geminin arka bölümünde ve makine dairesinde patlamalar meydana geldiği belirtildi.
20 MÜRETTEBAT KURTARILDI
Saldırının ardından gemide bulunan 23 Taylandlı mürettebattan 20’sinin cankurtaran botlarıyla Umman’daki bir limana ulaşmayı başardığı açıklandı.
Ancak 3 mürettebat üyesinden halen haber alınamadığı bildirildi.
KAYIP MÜRETTEBAT İÇİN ARAMA ÇALIŞMASI
Umman Donanmasına bağlı ekiplerin, gemide kaldığı değerlendirilen 3 kişiye ulaşmak için bölgede arama çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.
Tayland Donanmasının da mürettebatın tamamının güvenli şekilde Tayland’a dönebilmesi için ilgili ülkelerle koordinasyon halinde olduğu belirtildi.
HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA GERİLİM TIRMANIYOR
ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a yönelik askeri saldırı başlatmasının ardından bölgede tansiyon yükselmişti.
İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun özellikle ABD ve İsrail bağlantılı gemilere yönelik misilleme saldırıları sonrası Hürmüz Boğazı’ndaki ticari gemi trafiğinde önemli bir düşüş yaşandığı belirtiliyor.
Kaynak: AA