Hüseyin Çelik’ten İmamoğlu açıklaması!

Yayınlama: 04.04.2025
A+
A-

Eski Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti kurucularından Prof. Dr. Hüseyin Çelik, Sözcü TV‘de katıldığı programda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. CHP’li seçmenlerin İmamoğlu’nun diplomasının iptali ve tutuklanması sürecine karşı gösterdiği tepkileri değerlendiren Çelik, bu tepkilerin demokratik ve meşru olduğunu vurguladı:

“CHP’li arkadaşların, İmamoğlu’nun diplomasının iptali ve tutuklanmasına itiraz etmelerini, protesto yapmalarını son derece haklı ve demokratik buluyorum. Türkiye’yi geldiğimiz noktada iyi bir yerde görmüyorum.”

ÜNİVERSİTELER VE YARGI, GÜCÜN GÖLGESİNDE OLMAMALI

İmamoğlu’nun diplomasına ilişkin tartışmalar üzerinden İstanbul Üniversitesi’ne eleştiriler yönelten Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:

“1453’te kurulan İstanbul Üniversitesi’nin böyle bir karar almış olmasını doğru bulmuyorum. Üniversiteler gücün gölgesine girerse saygınlığını, yargı da adilliğini kaybeder.”

GEÇMİŞTEKİ ADALETSİZLİKLERE DE KARŞIYDIK, BUGÜN DE AYNI NOKTADAYIM

Çelik, geçmişte başörtüsü yasağı ve ikna odaları gibi uygulamalara da karşı çıktıklarını hatırlatarak, haksızlığa kim tarafından yapılırsa yapılsın karşı durulması gerektiğini belirtti:

“Adaletsizlik kime yapılırsa yapılsın adaletsizliktir. Bunu benim partim de yapsa doğru değildir.”

ORTAMIN YUMUŞATILMASINDA CUMHURBAŞKANINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Çelik, siyaset kurumunun kutuplaşmayı önleyici adımlar atması gerektiğini belirterek, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu konuda önemli bir sorumluluk düştüğünü ifade etti:

“Şeyh Edebali’nin dediği gibi; ‘Oğul beysin, bundan sonra öfke bize, uysallık sana…’ Bayramda iktidar ve muhalefet partilerinin birbirini ziyaret etmemesi doğru değil.”

ÇÖZÜM SÜRECİ DOĞRUYDU, AMA NASIL YAPILACAĞI PLANLANMALI

Terörle mücadele kapsamında geçmişte yürütülen çözüm sürecine ilişkin de değerlendirmede bulunan Çelik, sürecin temel amacının doğru olduğunu ancak yöntem konusunda ciddi eksiklikler bulunduğunu söyledi:

“Türkiye’de tüm etnik unsurların eşit yurttaşlık temelinde anayasal güvence altına alınması şart. Çözüm süreci doğruydu ama iyi planlanmadı.”

DEMOKRATİKLEŞME, KÜRT MESELESİNİ ÇÖZER

Türkiye’nin demokratikleşmesiyle birlikte tüm toplumsal sorunların çözülebileceğine inandığını belirten Çelik, etnik temelli çözümlerin yeterli olmayacağını vurguladı:

“Türkiye demokratik bir hukuk devleti olursa Kürtler de Türkler de haklarını alır. Bu sadece bir etnik grubun meselesi değil, genel demokrasi sorunudur.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.