SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

İran ve Venezuela’dan ABD’ye ortak tepki: “Egemenliğe açık saldırı”

Haber görseli

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Eduardo Gil Pinto ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD’nin askeri müdahalesi sırasında Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun alıkonulmasını ele aldı.

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, görüşmede Venezuela’daki son gelişmeler kapsamlı şekilde değerlendirildi.

İRAN’DAN ABD’YE SERT TEPKİ: “DEVLET TERÖRÜ”

Erakçi, ABD’nin Venezuela’ya yönelik saldırısını ve Devlet Başkanı Maduro ile eşinin alıkonulmasını şiddetle kınadı. Söz konusu eylemi “devlet terörü” olarak nitelendiren Erakçi, bunun Venezuela’nın egemenliğine açık bir saldırı olduğunu vurguladı. İran Dışişleri Bakanı, ülkesinin Venezuela halkı ve seçilmiş hükümetine desteğinin tam olduğunu ifade etti.

VENEZUELA’DAN İRAN’A TEŞEKKÜR

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Eduardo Gil Pinto ise İran’ın desteği için teşekkür ederek, ülkesinin ABD’nin yasa dışı politikalarına karşı ulusal egemenliğini ve kendi kaderini tayin hakkını savunmaktan vazgeçmeyeceğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.