SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

İstanbul, sıcağıyla esnafa yumurta pişirtti

Haber görseli

İstanbul'da bunaltıcı sıcaklar hayatı zorlaştırırken Pendik’te bir esnaf, sıcağı fırsata çevirdi. 40 dereceyi bulan hava sıcaklığını göstermek isteyen vatandaş, kaldırımda yumurta pişirerek görenleri hem güldürdü hem düşündürdü.

TAVAYI KALDIRIMA KOYDU, YUMURTAYI KIRDI

Pendik Çamçeşme Mahallesi’nde esnaflık yapan Ünsal Kuş, dikkat çekici bir deneye imza attı. Havanın ne kadar sıcak olduğunu göstermek isteyen Kuş, kaldırımın üzerine bir tava yerleştirip içine yumurta kırdı. Asfaltın yaydığı yoğun sıcaklıkla pişen yumurta, kısa sürede çevredeki vatandaşların ilgisini çekti. İlginç anlar, bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

"SICAĞI FIRSATA ÇEVİRDİM, YANINA BİR DE ÇAY İSTEDİM"

Yarım saat boyunca tavadaki yumurtanın pişmesini bekleyen Ünsal Kuş, sonunda asfalt kenarına oturarak yemeğini afiyetle yedi. Yaşadığı deneyimi esprili bir dille anlatan Kuş, şunları söyledi:
“Dükkânda iş olmayınca biraz mizah yapalım dedik. Bugün hava öyle sıcak ki yumurtayı koyduğun anda pişiyor. Ben orta pişmiş seviyorum, o yüzden 15-20 dakika bekledim. Biraz daha bekleseydim tam olurdu. Yumurta kuru kuru gitmez diye arkadaşlardan çay rica ettim. Oturup çayla birlikte yedim.”

YOLDAN GEÇENLER HEM ŞAŞIRDI HEM SORDU

Yumurtayı pişirirken çevredeki vatandaşların da ilgisini çektiğini belirten Kuş, “Yoldan geçenler şaşırarak bakıyordu. ‘Gerçekten pişti mi? Güzel oldu mu?’ diye soranlar oldu. Denemek isteyenler araçların kaputunda ya da asfalt üstünde deneyebilir” dedi.

ASFALTTA YUMURTA, SICAKLIĞIN GÖRÜNEN YÜZÜ

Son yıllarda iklim değişikliğinin etkisiyle yaz sıcaklıkları şehir yaşamını daha da zorlaştırıyor. Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde asfalt, beton ve binaların ısıyı emmesiyle birlikte sıcaklıklar hissedilir şekilde artıyor. Pendik’teki bu mizahi görüntü ise aşırı sıcakların gündelik yaşamdaki etkilerini çarpıcı bir şekilde gözler önüne serdi.

https://www.youtube.com/watch?v=TC--uR3G6kA&ab_channel=Man%C5%9FetHaber

Kaynak: İHA