SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

İstanbul Valiliği uyardı: Fırtına etkili olacak

Haber görseli

İstanbul Valiliği, Marmara Denizi’nde yarın öğle saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına konusunda vatandaşları uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, rüzgar güney ve güneybatı yönlerinden saatte 40-60 kilometre hızla esecek, yer yer 75 kilometreye kadar ulaşacak. Akşam saatlerinde ise rüzgar yönünü kuzey ve kuzeydoğuya çevirerek fırtına şeklinde devam edecek. Valilik, fırtınanın 31 Aralık sabahı itibarıyla etkisini kaybetmesinin öngörüldüğünü açıkladı.

FIRTINANIN KARADA VE DENİZ ULAŞIMINA ETKİSİ

Yetkililer, Marmara Denizi’nde meydana gelecek fırtınanın sadece denizde değil, karada da etkili olabileceğine dikkat çekti. Fırtına nedeniyle deniz ulaşımında, feribot ve küçük teknelerde aksamalar yaşanabileceği, ayrıca kıyı bölgelerinde yerleşim yerleri ve sahil yollarında olumsuz hava koşullarına karşı tedbir alınması gerektiği vurgulandı. İstanbul Valiliği, vatandaşların özellikle sahil ve deniz kenarı bölgelerinde dikkatli olmalarını istedi.

DİKKAT VE ÖNLEM ÇAĞRISI

Valilik açıklamasında, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın yol açabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olunması çağrısı yapıldı. Yetkililer, vatandaşların fırtına boyunca gereksiz yere dışarı çıkmamalarını, araç kullanırken dikkatli olmalarını ve denizcilik faaliyetlerini ertelemelerini önerdi. Ayrıca belediyeler ve ilgili kurumların, olası aksamaları en aza indirmek için hazırlıklarını tamamlamaları gerektiği ifade edildi.

Kaynak: AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.