Karayipler'de etkili olan Melissa Kasırgası, Jamaika'da en az 3 kişinin ölümüne, 13 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Kasırga nedeniyle Karayipler genelinde ölü sayısı 7'ye yükseldi.
JAMAİKA’DA KASIRGA BİLANÇOSU: 3 ÖLÜ, 13 YARALI
Jamaika Sağlık ve Refah Bakanı Christopher Tufton, kasırga nedeniyle yapılan ağaç kesim çalışmalarında 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 13 kişinin yaralandığını duyurdu. Jamaika Yerel Yönetim Bakanı Desmond McKenzie, ülkelerinin şiddetli bir doğal afet ile karşı karşıya kaldığını belirterek altyapılarının ciddi şekilde zarar gördüğünü belirtti.
Jamaika Başbakanı Andrew Holness, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’dan ve ABD Başkanı’ndan destek mesajı aldıklarını belirtti. Holness, ABD'nin her türlü yardım desteğini sağlama konusunda çaba göstereceklerini söyledi.
MELISSA KASIRGASI’NIN GÖLGESİNDE KARAYİPLER’DE CAN KAYIPLARI ARTIYOR
Melissa Kasırgası nedeniyle Haiti’de heyelan sonucu 3 ölü ve Dominik Cumhuriyeti’nde kanal temizleme çalışması sırasında 1 ölüm meydana geldi. Böylece, Karayipler genelinde yaşanan can kayıplarının sayısı en az 7’ye yükseldi.
MELISSA KASIRGASI, JAMAİKA’YI FELÇ ETTİ
Melissa Kasırgası, Jamaika'yı vurduğunda saate 295 kilometreyi bulan rüzgarlar ve şiddetli yağışlar meydana geldi. Kasırga sonucu 240 bin hane elektriksiz kaldı, sel baskınları yaşandı ve 6 bin kişi sığınaklara tahliye edildi.
Kaynak: İHA