SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Kante sahne aldı Saran şampiyonluğu işaret etti

Haber görseli

Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında Fenerbahçe, sahasında Natura Dünyası Gençlerbirliği’ni 3-1 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü. Chobani Stadı’nda oynanan karşılaşma, Fransız yıldız N’Golo Kante’nin sarı-lacivertli formayla ilk resmi maçına çıkması nedeniyle ayrı bir önem taşıdı. İlk 11’de sahaya çıkan Kante, hem performansıyla hem de maç sonrası sözleriyle dikkat çekti. Takımın iyi bir galibiyet aldığını belirten tecrübeli futbolcu, taraftarların desteğine özel bir parantez açarak, “Bugün sahaya ilk çıkışımdı. İlk maçımda iyi bir galibiyet aldık, beraber kazandık. Taraftarlar maçın başından sonuna kadar destek verdi. Çok iyi bir atmosferdi. Umarım taraftarlarla birlikte sezonu da kazanırız.” dedi.

KANTE’DEN TARAFTARA TEŞEKKÜR VE ŞAMPİYONLUK MESAJI

Maç öncesinde tribünlerden yükselen tezahüratların kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren N’Golo Kante, Fenerbahçe taraftarlarıyla ilk buluşmasında kendisini çok iyi hissettiğini söyledi. Yeni takımına kısa sürede uyum sağlamaya çalıştığını vurgulayan Fransız yıldız, “Çok güzel bir karşılama oldu. Umarım onların bu desteğine en iyi şekilde karşılık veririm.” ifadelerini kullandı. Kante’nin sözleri, hem tribünlerle güçlü bir bağ kurduğunu hem de sezon sonunda şampiyonluk hedefini sahiplendiğini gösterdi.

SADETTİN SARAN: GİDİŞATTAN MEMNUNUZ, 13 FİNALİMİZ VAR

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, takımın sergilediği futboldan ve oluşan atmosferden memnun olduğunu belirtti. Fenerbahçe’de gerçek bir “aile ortamı” oluşturduklarını söyleyen Saran, transfer sürecinde bu anlayışa özellikle dikkat ettiklerini vurguladı. “Samandıra’daki ölü toprağını kaldıracağımızı, tekmeye kafayla giren bir takım kuracağımızı söyledik. Bugün takımımız karakterli bir takım, mücadeleci bir takım, aile ortamı var.” diyen Saran, transferleri birlikte gerçekleştirdiklerini ve teknik ekiple tam uyum içinde çalıştıklarını dile getirdi. Başkan Saran, ligde kalan maçlara da değinerek, “13 maçımız var ve hepsi de final maçı.” sözleriyle şampiyonluk yolundaki ciddiyeti ortaya koydu.

SARAN’DAN KANTE YORUMU VE HAKEM TARTIŞMASINA MESAFE

Sadettin Saran, ilk kez sahaya çıkan N’Golo Kante’yi de olumlu değerlendirdiğini belirterek, Fransız yıldızın takıma önemli katkı sağlayacağı mesajını verdi. Öte yandan, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek hakkında iddialarda bulunduğu gerekçesiyle savcılığa ifadeye çağrılan spor yorumcusu Erman Toroğlu’yla ilgili soruya ise mesafeli bir yanıt verdi. “Ben geldiğimden beri ne hakemlerle ilgili konuşuyorum ne de bizim takımımızla ilgili olmayan konularla ilgili konuşuyorum. Bizim işimiz saha içi.” diyen Saran, kulübün odağının yalnızca futbol ve sportif başarı olduğunu vurguladı.

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.