Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Aksaklar köyü yakınlarında çıkan orman yangını ekipleri harekete geçirdi. Dumanı fark eden vatandaşların ihbarı sonrası bölgeye çok sayıda ekip yönlendirilirken, söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.
YANGIN AKSAKLAR KÖYÜ YAKINLARINDA BAŞLADI
Yangının saat 17.30 sıralarında Göynük’ün Aksaklar köyü mevkisindeki ormanlık alanda çıktığı bildirildi. Köylülerin yükselen dumanları fark ederek durumu bildirmesi üzerine İlçe Orman İşletme Şefliği ile Mudurnu Orman İşletme Şefliği ekipleri bölgeye sevk edildi.
3 HELİKOPTER SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA KATILIYOR
Alevlere karadan arazöz ve ilk müdahale araçlarıyla müdahale edilirken, havadan da 3 helikopter çalışmalara destek veriyor. Ekiplerin yangının yayılmasını önlemek için bölgedeki müdahalesi sürüyor.
94 PERSONEL VE ÇOK SAYIDA ARAÇ SAHADA
Yangın bölgesinde 8 arazöz, 4 ikmal aracı, 10 ilk müdahale aracı, 3 hizmet aracı ve 1 greyder görev yapıyor. Toplam 94 personelin katıldığı söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.