Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Sürücüler dikkat! Sabah trafiğini değiştiren 10 yol çalışması

TEM’den Ankara-Konya yoluna kadar 10 farklı güzergahta bakım ve yapım çalışmaları sürüyor. Bazı kesimlerde trafik karşı şeritten ve kontrollü sağlanıyor.

MANŞET 28.07.2026 09:23 Güncelleme: 28.07.2026 09:26 Dicle Toğal 584 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Sürücüler dikkat! Sabah trafiğini değiştiren 10 yol çalışması
Paylaş:
N

Karayolları Genel Müdürlüğü, yapım, bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği güzergahlarda sürücüleri uyardı. TEM Otoyolu başta olmak üzere İzmir, Aksaray, Ankara, Adana, Kırıkkale, Amasya, Elazığ, Muğla ve Balıkesir’de bazı kesimler trafiğe kapatıldı, bazı noktalarda ise ulaşım kontrollü ve iki yönlü veriliyor.

TEM VE İZMİR OTOYOLLARINDA ŞERİT KAPATMALARI

TEM Otoyolu’nun Hendek-Akyazı kavşakları arasındaki 0-13. kilometrelerinde üstyapı yenileme çalışması nedeniyle yol kesimler hâlinde kapatıldı. Ulaşım karşı güzergahtan iki yönlü sürdürülürken, Kuzey Marmara Otoyolu Akyazı Kavşağı’ndan İstanbul yönüne girişe de izin verilmiyor.

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nun 3-5. kilometrelerinde köprü genleşme derzi çalışması yapılıyor. Bu nedenle emniyet şeridi ile birinci şerit kapalı, trafik diğer şeritlerden devam ediyor. Balıkesir-İzmir yolunun 55-56. kilometrelerinde de benzer bakım çalışması nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

ANKARA, AKSARAY VE ADANA YOLLARINDA TRAFİK KARŞI ŞERİTTEN

Aksaray-Nevşehir yolunun 29-31. kilometrelerinde Aksaray’dan Nevşehir yönüne giden bölüm kapatıldı. Araçlar karşı şeritten iki yönlü ve servis yolundan ilerliyor.

Ankara-Konya yolunun 39-41. kilometrelerinde de yol yapım çalışması nedeniyle ulaşım Konya-Ankara istikametinden çift yönlü veriliyor. Adana-Ceyhan yolunun Suluca mevkisindeki 30-31. kilometrelerinde sol taşıma kolu kapatılırken, trafik diğer yönden kontrollü biçimde sürdürülüyor.

BEŞ İLDE KONTROLLÜ GEÇİŞ UYARISI

Kırıkkale-Yozgat yolunun 68-71. kilometrelerindeki bordür çalışmaları nedeniyle şerit daraltması uygulanıyor. Amasya-Turhal yolunun 61-62. kilometrelerinde Amasya yönü kapalı, ulaşım karşı yönden iki yönlü veriliyor.

Elazığ-Malatya yolunun 38-42. kilometrelerinde üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle kontrollü geçiş yapılıyor. Seydikemer-Söğüt yolunun 4-49. kilometrelerinde ise sathi kaplama ve onarım çalışmaları sürüyor. Sürücülerin tüm bu kesimlerde hızlarını düşürmesi ve trafik işaretlerine uyması gerekiyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Dicle Toğal
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Gülistan Doku soruşturmasında 7 ilde yeni operasyon
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Gülistan Doku soruşturmasında 7 ilde yeni operasyon
WhatsApp
İhbar Hattı