Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Biletlerde gençlere özel vergi kalkanı geliyor

18 yaş altı kişiler ile öğrenci olup 25 yaşını doldurmamış gençler için bazı biletlerde vergi alınmayacak.

GÜNDEM 01.07.2026 07:41 Dicle Toğal 118 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Biletlerde gençlere özel vergi kalkanı geliyor
Paylaş:
N

Belediye Gelirleri Kanunu’nda yapılan değişiklikle gençleri ilgilendiren yeni bir vergi muafiyeti getirildi. Biletle girilen bazı yerlerde, belirli yaş grubundaki kişiler için vergi uygulanmayacak.

18 YAŞ ALTI BİLETLERDE VERGİ DIŞI KALACAK

Düzenlemeye göre 18 yaşını doldurmamış kişiler adına düzenlenen biletlerden vergi alınmayacak. Böylece çocuklar ve gençler için bazı etkinliklere erişim daha avantajlı hale gelecek.

ÖĞRENCİLER İÇİN 25 YAŞ SINIRI VAR

Tahsilde olan ve 25 yaşını doldurmamış kişiler de bu muafiyet kapsamında olacak. Öğrenci biletlerinde vergi yükünün kaldırılması, kültür ve eğlence harcamalarında destek sağlayacak.

KAPSAM BELEDİYE GELİRLERİ ÜZERİNDEN UYGULANACAK

Muafiyet, belediye gelirleri kapsamında alınan vergiye ilişkin olacak. Uygulamanın ayrıntıları, biletle girilen yerlerin vergi düzenlemelerine göre şekillenecek.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
İsrail neden çekilmiyor? Lübnan planında gizli pürüz ne?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İsrail neden çekilmiyor? Lübnan planında gizli pürüz ne?
WhatsApp
İhbar Hattı