28 Eylül 2026'da Türkiye'nin farklı illerinde meydana gelen iş kazaları ve çalışma sırasında yaşanan olaylarda en az 5 kişi hayatını kaybetti. Can kayıpları Şırnak, Ankara, Sivas, Niğde ve Sakarya'da kayıtlara geçti.
ŞIRNAK'TA BELEDİYE TEMİZLİK İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ
Cizre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan Salih Manış, kullandığı süpürge aracında meydana gelen kaza sonucu yaşamını yitirdi.
Manış, İdil yolu üzerindeki belediye makine ikmal servisi yakınlarında seyir halindeyken aracın kupasının açılması üzerine araçtan atlamaya çalıştı. Kontrolden çıkan araç Manış'a çarparak ağır yaralanmasına neden oldu. Hastaneye kaldırılan işçi, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
ANKARA'DA MKE FABRİKASINDA 1 İŞÇİ ÖLDÜ
Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki MKE Gazi Fişek Fabrikası'nın su ısıtma merkezinde 27 Eylül'de rutin bakım ve onarım çalışmaları sırasında iş kazası meydana geldi.
Kazanın ardından hastaneye kaldırılan bakım-onarım işçisi Ferhat Öz, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayda 4 personelin yaralandığı ve kazanın nedenine ilişkin teknik ve idari inceleme başlatıldığı bildirildi.
SİVAS'TA ÇOBANA YILDIRIM İSABET ETTİ
Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Dikili köyünde yaylada hayvanlarını otlatan çoban Erol Merkit'e yıldırım isabet etti.
Ağır yaralanan Merkit, olay yerinde hayatını kaybetti. Sivas'taki yerel kaynaklar da Merkit'in 28 Eylül'de vefat edenler arasında yer aldığını doğruladı.
NİĞDE'DE CAM BALKON ÇALIŞMASINDA DÜŞTÜ
Niğde'de apartman dairesinde cam balkon çalışması yapan Emre Bayhan, 25 Eylül'de birinci kattan düştü.
Hastaneye kaldırılan Bayhan, üç günlük tedavinin ardından 28 Eylül sabahı hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
SAKARYA'DA ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI
Sakarya'nın Karasu ilçesindeki Küçük Boğaz Mesire Alanı'nda çatı oluğunu temizlemek için çatıya çıkan Vahit Abdülhakim, çalışma sırasında elektrik akımına kapıldı.
Ağır yaralanan Abdülhakim, önce Karasu Devlet Hastanesine, ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Hastanede tedavi gören Abdülhakim, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
İSİG'İN AĞUSTOS RAPORUNDA 1509 İŞÇİ ÖLÜMÜ
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisinin (İSİG) 11 Eylül'de yayımladığı rapora göre, 2026'nın ilk 8 ayında en az 1509 işçi hayatını kaybetti. Meclis, iş cinayetleri verilerini basın, emek-meslek örgütleri ve diğer kaynaklardan derleyerek aylık olarak yayımlıyor.
İSİG ayrıca 1 Eylül 2025-31 Ağustos 2026 dönemini kapsayan raporunda, eğitim öğretim yılı boyunca en az 95 çocuk işçinin çalışırken hayatını kaybettiğini açıkladı. Rapora göre bu sayı bir önceki eğitim öğretim dönemindeki 72 ölümün üzerinde.
28 Eylül'de doğrulanabilen son olaylarla birlikte, farklı sektörlerde iş güvenliği sorunları yeniden gündeme geldi.