CHP Grup Başkanı Faik Öztrak, parti grubunun yeni yönetimini belirledikleri basına kapalı toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Öztrak, haftalık grup toplantılarının gün ve saatinde bir değişiklik olmadığını belirterek oturumların salı günleri saat 13.30'da yapılacağını söyledi. Aynı gün aynı salonda, saat 11.45'te Özgür Özel'in kurduğu Yeni Parti'nin de grup toplantıları yapılacak.
YENİ GRUP YÖNETİMİ BELİRLENDİ
Partiden ayrılan milletvekillerinin Yeni Parti'yi kurmasının ardından CHP Grubu TBMM'de toplandı. 25 milletvekilinin katılımıyla gerçekleşen kapalı toplantıda Grup Yönetim Kurulu, Grup Denetçileri ve Grup Disiplin Kurulu üyeleri seçildi.
Toplantı sonrası seçim sonuçlarını değerlendiren Faik Öztrak, "Pazar günü grup başkanımızı ve grup başkanvekillerimizi seçmiştik. Bugün de grup yönetimimizi, disiplin kurulumuzu ve denetim kurulumuzu seçtik. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
"GRUP TOPLANTILARI SALI GÜNLERİ 13.30'DA YAPILACAK"
Grup toplantı takvimine ilişkin bilgi veren Öztrak, şu ifadeleri kullandı:
"Grup toplantı günü ve saati ile ilgili herhangi bir değişiklik yok. Bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz grup toplantılarımızı normal zamanımızda yapacağız. Yani salı günleri saat 13.30'da. Önümüzdeki hafta Meclis açık olursa grup toplantısı yaparız."
Toplantıya katılmayan milletvekillerine ilişkin protesto iddialarını da yalanlayan Öztrak, katılamayan isimlerin mazeret bildirdiğini, bazılarının cenaze bazılarının ise Ege Bölgesi'ndeki yangınlar nedeniyle bölgede bulunduğunu dile getirdi.
ÖNCE ÖZEL, SONRA KILIÇDAROĞLU
Öte yandan, CHP'den ayrılan 91 milletvekilinin kurduğu Yeni Parti'nin grup toplantılarının da CHP ile aynı salonda yapılmasına karar verilmişti. Buna göre, salı günleri 11.45'te Yeni Parti Genel Başkanı Ögür Özel kürsüde olacak. Özel'in indiği kürsüye dakikalar sonra Kılıçdaroğlu çıkmış olacak.