Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Güvenlik Korucuları okul güvenliği için göreve hazır

Güvenlik Korucuları Kalkındırma Federasyonu, okul güvenliğinin artırılması için devletle koordinasyon içinde görev almaya hazır olduklarını duyurdu.

SİYASET 16.04.2026 17:30 Buket Saymaz 547 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Güvenlik Korucuları okul güvenliği için göreve hazır
Paylaş:
N

Son dönemde eğitim kurumlarını hedef alan saldırı girişimlerinin ardından okul güvenliği yeniden gündemin ön sıralarına taşındı. Güvenlik Korucuları Kalkındırma Federasyonu, yaptıkları açıklamada güvenlik korucularının sahip olduğu saha tecrübesi ve birikimle okul güvenliğinin sağlanmasına katkı sunmaya hazır olduklarını duyurdu.

“GÖREVE HAZIRIZ” MESAJI

Güvenlik Korucuları Kalkındırma Federasyonu, son dönemde eğitim kurumlarını hedef alan saldırı girişimlerinin ardından okul güvenliğine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yaşanan olayların kamuoyunda hassasiyet oluşturduğu belirtilerek, çocukların eğitim gördüğü okulların güvenliğinin toplumun ortak sorumluluğu olduğu vurgulandı. Federasyon, güvenlik korucularının sahip olduğu tecrübe ve birikimle sürece katkı sunmaya hazır olduğunu belirtti:

"Güvenlik Korucuları Kalkındırma Federasyonu olarak, milletimizin huzuru ve kamu düzeninin korunması adına yıllardır sahada görev yapan güvenlik korucularımızın sahip olduğu tecrübe, birikim ve sorumluluk bilinciyle bu süreçte her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Okullarımızın güvenliğinin daha etkin şekilde sağlanmasına yönelik geliştirilecek her türlü yasal ve kurumsal iş birliği modelinde, ilgili devlet kurumlarımızla koordinasyon içerisinde hareket etmeye; ihtiyaç duyulması halinde görev ve sorumluluk almaya hazır olduğumuzu özellikle vurgulamak isteriz.

Bu süreçte temel önceliğimiz; çocuklarımızın güven içinde eğitimlerine devam etmesi, eğitim kurumlarımızın huzur ortamının korunması ve toplumda oluşan endişenin giderilmesidir. Ancak bu hassas konunun yalnızca güvenlik tedbirleriyle değil, aynı zamanda sosyal ve psikolojik yönleriyle de ele alınması gerektiğine inanıyoruz."

HUKUKİ ÇERÇEVEDE HAREKET EDİLECEK

Federasyon açıklamasında, tüm çalışmaların devlet kurumlarının koordinasyonunda ve hukuki çerçevede yürütüleceğini belirterek, "Devletimizin ilgili kurumlarının alacağı her türlü karara saygılı olduğumuzu, tüm çalışmalarımızı hukuki çerçevede ve kamu otoritesinin koordinasyonu altında yürütme iradesinde olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz." ifadelerine yer verildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
AFAD Duyurdu: Kütahya’da Deprem
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
AFAD Duyurdu: Kütahya’da Deprem
WhatsApp
İhbar Hattı