Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Kılıçdaroğlu, Silivri Belediyesi soruşturmasını takip edecek heyet atadı

Silivri Belediyesinde usulsüzlük iddialarıyla düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı, CHP heyeti süreci yakından takip edecek.

SİYASET 12.06.2026 20:30 Nahibe Demirel 76 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Kılıçdaroğlu, Silivri Belediyesi soruşturmasını takip edecek heyet atadı
Paylaş:
N

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li Silivri Belediyesi’ne yönelik “yolsuzluk” ve usulsüzlük iddiaları kapsamında düzenlenen operasyona ilişkin sürecin takip edilmesi için Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar başkanlığında bir heyet görevlendirdi. Operasyon, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında sabah saatlerinde gerçekleştirildi.

GÖZALTILAR VE SORUŞTURMA DETAYLARI

Düzenlenen operasyonda Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ile birlikte toplam 17 kişi gözaltına alındı. Operasyon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından belediye binasında arama yapılarak sürdürüldü.

Savcılık açıklamalarına göre soruşturma, belediye nezdindeki bazı iş ve işlemlerin menfaat temini amacıyla kullanıldığı iddiaları üzerine başlatıldı. İddialar arasında personel alımları, işletme devri ve kiralama süreçleri, imar‑ruhsat uygulamaları, mühürleme, kaçak yapı işlemleri ile belediyeye ait bir taşınmazın düşük bedelle satılması sonucu 21 milyon 522 bin 717 TL kamu zararı oluştuğu yer alıyor.

Bu kapsamda yürütülen soruşturmada “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “örgüte üye olma”, “rüşvet”, “irtikâp (yolsuzluk)”, “görevi kötüye kullanma”, “ihaleye fesat karıştırma”, “edimin ifasına fesat karıştırma”, “imar kirliliği” ve “suçtan elde edilen malvarlığı değerlerini aklama” gibi suçlamalar da bulunuyor.

CHP HEYETİ GÖREVLENDİRİLDİ

CHP kaynaklarına göre, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından İstanbul’a giden Hasan Efe Uyar başkanlığındaki heyet, soruşturmayla ilgili bilgileri yetkililerden alacak ve süreci yakından takip edecek. Uyar, CHP’nin yeni MYK’sinde Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan bir isim.

CHP Parti Sözcüsü Müslim Sarı da operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, sürecin hukukun üstünlüğü, masumiyet karinesi ve demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde izleneceğini belirtti. Sarı, partinin sürecin siyasi tartışmalardan uzak yürütülmesini takip edeceğini söyledi.

SÜRECİN SİYASİ VE HUKUKİ BOYUTU

Silivri Belediyesi’ne yönelik bu operasyon, CHP’li belediyelere gerçekleştirilen yolsuzluk soruşturmaları zincirinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Operasyonlar, belediye başkanları ve bürokratlara yönelik suçlamalarla birlikte ülke gündeminde geniş yankı uyandırdı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan LGS mesajı: "Allah zihin açıklığı versin"
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan LGS mesajı: "Allah zihin açıklığı versin"
WhatsApp
İhbar Hattı