TBMM gündemindeki çerçeve yasa teklifi, özellikle "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Teklifte yer aldığı belirtilen bazı ifadeler, siyasi partiler arasında görüş ayrılıklarına neden olurken, Zafer Partisi sürece en sert tepki gösteren partilerden biri oldu.
Zafer Partisi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başlatılan "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında kurulan komisyona katılmama kararı almış, hazırlanan çerçeve yasa teklifine de çeşitli eleştiriler yöneltmişti.
ÜMİT ÖZDAĞ GAZİLERİ ZİYARET ETTİ
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Güvenpark'ta özlük haklarını talep etmek amacıyla protestolarını sürdüren gazileri ziyaret etti.
Ziyaret sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özdağ, TBMM'de görüşülen çerçeve yasa teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“SUÇA KARIŞMAMIŞ PKK'LI” İFADESİNE TEPKİ GÖSTERDİ
Özdağ, çerçeve yasa kapsamında af düzenlemesine ilişkin tartışmalarda gündeme gelen "suça karışmamış PKK'lılar" ifadesini eleştirdi.
Söz konusu tanımın hukuki ve fiili açıdan kabul edilemeyeceğini savunan Özdağ, terör örgütü üyeliğinin tek başına ciddi bir suç olduğunu belirtti.
“BU NASIL SUÇA KARIŞMAMIŞLIK?”
Özdağ açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Diyorlar ki 'Suça karışmamış PKK'lılar var.' Yani üç kişi soygun yapmak için fikir teatisinde bulunduğunda örgütlü suç oluyor; Türkiye'yi bölmek için 30 yıldan beri saldırılar düzenleyen bir terör örgütüne üye oluyorsunuz ama siz suça karışmamış oluyorsunuz. Nasıl oluyor bu? 'Tetik çekmediler.' 'Bomba atmadılar.' Peki erzak da mı taşımadılar? Silah da cephane de mi getirmediler? PKK'nın yaralanan teröristlerini de mi taşımadılar, tedavi etmediler? Eylemlerine de mi katılmadılar?"
“TÜRK MİLLETİYLE ALAY EDİYORLAR”
Özdağ, açıklamasının devamında söz konusu ifadeye sert tepki göstererek, "Türk milletiyle alay ediyorlar." dedi.
Çerçeve yasa teklifindeki ifadelerin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savunan Özdağ, terörle mücadele konusunda taviz verilmemesi gerektiğini ifade etti.
ÇERÇEVE YASA TARTIŞMALARI SİYASETİN GÜNDEMİNDE
TBMM'de görüşmeleri süren çerçeve yasa teklifiyle ilgili iktidar ve muhalefet partileri arasında tartışmalar devam ediyor.
Teklifin komisyon ve Genel Kurul sürecinde yapılacak görüşmelerin ardından son şeklinin verilmesi beklenirken, siyasi partilerin açıklamaları da kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.