2019 yılında Ankara’nın Çubuk ilçesinde düzenlenen şehit cenazesinde yumruklu saldırıya uğrayan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendine saldırıda bulunan Yakup Karakoç ile bir araya geldi.
Yaşananları "en büyük pişmanlığım" olarak nitelendiren Karakoç, Kılıçdaroğlu’ndan özür dileyip “helallik” istedi.
7 YIL SONRA İLK GÖRÜŞME
Saldırı nedeniyle yargılanan ve hakkında 3 yıl 4 ay hapis cezası verilen 78 yaşındaki Karakoç, Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun ofisinde 7 yıl sonra gerçekleşen ziyarette Karakoç, samimi itiraflarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU VE KARAKOÇ KUCAKLAŞTI
Karakoç “Beni Kemal ağabeyimin yanına götürün. Ben yanına varayım. Özür dileyeyim. Elini öpeyim” dedi. Kılıçdaroğlu, bu sözlere karşılık "Estafurullah" yanıtı verdi. O gün yaptıklarından utanç duyduğunu söyleyen Karakoç, özür diledi ve "helallik" istedi. Kılıçdaroğlu da Karakoç’un özrünü kabul etti. İkili daha sonra kucaklaştı.
CENAZE TÖRENİNDEKİ SALDIRI TEPKİ ÇEKMİŞTİ
Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 yılında şehit Piyade Er Yener Kırıkcı’nın cenaze törenine katıldığı sırada saldırıya uğramıştı. Uzun süre Türkiye gündeminde geniş yankı uyandıran olay, tepki çekmişti.