Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Eskişehir’in Akdeniz iklimine sahip ilçesi olarak bilinen Sarıcakaya’da, Kurban Bayramı’nın ilk gününde termometreler 43 dereceyi gösterdi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar gölge alanlara sığındı.
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün daha önce yaptığı sıcak hava uyarısı, bayramın ilk gününde etkisini gösterdi. Öğle saatlerinde ilçedeki sıcaklık 43 dereceye kadar çıktı.
Kurban ibadetlerini yerine getiren vatandaşların sıcaktan etkilendiği gözlemlendi. Birçok kişi sık sık su tüketerek ve gölge alanlarda dinlenerek serinlemeye çalıştı.
Yakıcı sıcaklığın etkisi altında kalan ilçe, dronla havadan görüntülendi. Boş sokaklar ve gölgeye çekilmiş vatandaşlar dikkat çekti.
Sarıcakaya, 2023 yılında ölçülen 49,5 derece ile Türkiye’nin resmi olarak en yüksek sıcaklığa ulaşılan noktası olmuştu. Bu yıl da aşırı sıcaklık dalgası nedeniyle benzer endişeler yaşanıyor.
Kaynak: İHA