İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, İran konusunu ele almak üzere ABD’ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.
WASHINGTON’DA TRUMP İLE GÖRÜŞECEK
İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre Netanyahu, 11 Şubat Çarşamba günü Washington’da ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelecek.
ABD-İRAN TEMASLARI MASADA
Görüşmede, ABD ile İran arasında devam eden diplomatik temasların ele alınmasının planlandığı belirtildi. Netanyahu’nun, yürütülen sürecin yalnızca nükleer başlıklarla sınırlı tutulmaması gerektiği görüşünü dile getirdiği aktarıldı.
MÜZAKERELERİN KAPSAMI GÜNDEME GELECEK
Netanyahu’nun, müzakerelerin İran’ın balistik füze kapasitesinin sınırlandırılmasını ve bölgedeki müttefik unsurlara verdiği desteğin sona erdirilmesini de içermesi gerektiğini düşündüğü ifade edildi.
