Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı süresince trafikte alınacak özel tedbirleri kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yerlikaya, bu yıl bayram için özel olarak görevlendirilen 3 bin gizli yolcunun otobüslerde yolculuk ederek şoförleri gözlemleyeceğini açıkladı.
Tarifeli seferlerde görev yapacak bu yolcular, şoför davranışlarını, trafik kurallarına uyumu ve araç içi güvenlik uygulamalarını takip edecek. Yolculuk sonunda ise kendilerini tanıtarak tespit ettikleri ihlaller doğrultusunda işlem başlatılacak ya da kurallara uyan sürücüler tebrik edilecek.
Otoyollarda sıkılaştırılan denetimlerin bir parçası olarak, her 30 kilometrede bir radar noktası oluşturuldu. Mevcut 120 radar noktasına eklemeler yapılırken, toplam 1.485 mobil radar birimiyle hız ihlallerine karşı denetim gerçekleştirilecek.
Yerlikaya, trafik denetimlerinin yalnızca ceza yazma amacı taşımadığını vurguladı:
“Derdiğimiz cezayla değil, kazaları azaltmakla. Bu kurallar can kaybını önlemek için var.”
Bayram boyunca 17 binden fazla ekip ve 68 bin 829 polis ile jandarma sahada aktif görev yapacak. Terminal noktalarında da denetimler artırılırken, polis müfettişleri terminal içi kontrolleri gerçekleştirecek.
Yerlikaya, sadece şehirlerarası değil, şehir içi yollarda da özellikle hastane ve okul çevrelerinde radar denetimlerinin yaygınlaştırılacağını duyurdu. “Evlatlarımızı kaybetmemek için şehir içindeki radar eksikliğini gidermeliyiz,” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla denetimlerin artırıldığını belirten Yerlikaya, “Bayramda trafikte yaşanacak kayıpların vebalini taşımak ağır olur. Bu nedenle tüm önlemlerimizi seferber ettik,” ifadelerini kullandı.