AB'nin Ukrayna'ya top mermisi sözü gerçekleşmedi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, 2024 yılı mart ayına kadar AB tarafından Ukrayna'ya bir milyon top mermisi tahaddünden vazgeçildiğini doğruladı
 Tarih: 14-11-2023 16:16:12
AB'nin Ukrayna'ya  top mermisi sözü gerçekleşmedi

"AB, Ukrayna'ya Mühimmat Taahhüdünü Yerine Getirme Olasılığının Düşük Olduğunu Söyledi" haberin doğruluğunu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba kabul etti. 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna'ya Mart 2024'e kadar bir milyon top mermisi tedarik etme planından vazgeçme nedenini, savunma üretiminin durumu ve bürokratik engeller nedeniyle gerçekleştirilemeyeceğini belirtti.
Dmitro Kuleba, gelen soruları ise "Ne yazık ki, Bloomberg doğruyu söylüyor. Sorular var ve biz, diyelim ki, çanları çok ve yüksek sesle çalıyoruz" diye cevapladı.

Dmitro Kuleba, yaşanan gecikmenin AB tarafından kaynaklanmadığını 'savunma sanayinin içler acısı durumuna" ve bir dizi bürokratik zorluğa bağladığını" dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Kuleba, "Avrupa Birliği bu sorunları gidermek için çalışıyor ve bu nedenle Berlin'deyken Avrupa Birliği'ni savunma sanayii alanında tutarlı bir politika geliştirmeye çağırdım" diye ifade etti.

Kuleba, "Burada Avrupa Birliği'nin desteğini gerçekten takdir ediyoruz ama onları zorlayacağız. Çünkü yine gözlerimin önünde cephede duran bir Ukraynalı piyade var ve onun top mermisine ihtiyacı var" dedi. 

AB tarafından Ukrayna'ya pop mermisi tedariğinin gerçekleşmeyeceğini Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba doğruladı. Ukrayna devleti ise şuana kadar tahhatüt edilen tedariğin  ise %30 kadarını aldığı biliniyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI