Çakırözer’den, Hakan Fidan’a Tepki

Diş İşleri Bakanı Hakan Fidan hakkında geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin İsveç’in NATO üyelik başvurusunu yıl içerisinde onaylayacağı yönünde haberler çıktı. Hakan Fidan’a yönelik çıkan haberlere CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer’den tepki geldi.
 Tarih: 30-11-2023 13:23:08   Güncelleme: 30-11-2023 14:09:08
Çakırözer’den, Hakan Fidan’a Tepki

TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın İsveç’in NATO üyelik başvurusunu onaylacağına ilişkin haberler ile ilgili sert eleştirilerde bulundu.

   Hakan Fidan’ın İsveç’in NATO üyelik başvurusunu onaylayacağı yönündeki haberlere değinen Çakırözer; “Hakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanına müjde vermiş ‘Birkaç hafta içinde üyeliğiniz onaylanacak’ demiş. İsveç'in üyelik protokolü şu anda nerede? Meclis’te değil mi, Meclis’te hatta geçen hafta anlaşılmaz bir biçimde kendiniz Komisyondan geri çektiniz. Hâl böyleyken Dışişleri Bakanınız yabancılara nasıl takvim açıklayabiliyor? Soruyorum: Hangi hak, hukuk ve yetkiyle yüce Meclisimizin iradesine ipotek koymaya kalkıyor” diye konuştu.

Açıklamalarına sert eleştirilerle devam eden Çakırözer “Erdoğan ve sözcüleri İsrail ve Netanyahu yönetimini en ağır biçimde eleştiriyor. Terör devleti, barbarlık, eşkıyalık ve daha niceleri, doğrudur. İsrail yaptıklarıyla hepsini hak ediyor. Peki, ama siz ne yapıyorsunuz? Lafa gelince mangalda kül bırakmıyorsunuz ama iş İsrail'i caydırmaya, yaptırımlara gelince ortada yoksunuz, hamaset dışında tek bir icraat yok. NATO'nun İsrail'le askerî iş birliğine geçit veren bu AK Parti iktidarıdır. Peki, bugün NATO toplantısı vardı Brüksel'de, Dışişleri Bakanınız çıkıp ‘İsrail'le ilişkiyi askıya alalım’ diyebildi mi? Diyemedi, söyleyemezsiniz. Peki, ya ne söylemiş Hakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanına müjde vermiş ‘Birkaç hafta içinde üyeliğiniz onaylanacak’ demiş. Değerli milletvekilleri bu İsveç'in üyelik protokolü şu anda nerede? Burada, Meclis’te değil mi, Meclis’te hatta geçen hafta anlaşılmaz bir biçimde kendiniz Komisyondan geri çektiniz. Hâl böyleyken atanmış bir isim olan Dışişleri Bakanınız yabancılara nasıl takvim açıklayabiliyor? Soruyorum: Hangi hak, hukuk ve yetkiyle yüce Meclisimizin iradesine ipotek koymaya kalkıyor. Sayın Fidan’ın Meclis’i yok sayan bu tutumunu kınıyor, derhâl düzeltilmesini talep ediyoruz.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI