Özgür Özel'den 3 aday dışında kimseye söz vermedik açıklaması

Yerel seçimler öncesi çalışmalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İl Başkanları İstanbul Buluşması'nda "Üç büyükşehir belediye başkan adayımız dışında kimseye verdiğimiz bir söz yok. Yerel seçimlerde başarılı olmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bu süreçte memnuniyet anketlerimizi pazartesi gününden itibaren anketörler sahada olacak şekilde başlatıyoruz.” diye konuştu.
 Tarih: 26-11-2023 16:47:59
Özgür Özel'den 3 aday dışında kimseye söz vermedik açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür  Özel, partisinin İl Başkanları İstanbul Buluşmasında açıklama yaptı. Özel "Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilan ettiği, bizim de sahiplendiğimiz üç büyükşehir belediye başkan adayımız dışında kimseye verdiğimiz bir söz yok. Verilmiş bir sözüm var; yerel seçimlerde başarılı olmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

" Seçildiğinde yaptığı işlerle ileride olan bütün belediye başkanlarımız bizim de gönlümüzde"

Yerel seçimler öncesi Belediye Başkan adayları için anket düzenleyeceğini ifade eden Özel; "Bu süreçte memnuniyet anketlerimizi pazartesi gününden itibaren anketörler sahada olacak şekilde başlatıyoruz. 7 birim anket yapacak, orada anketi 2 firma mı yapıyor, 3 firmamı yapıyor, tek firmamı yapıyor, onlar da bilmeden, ürettikleri sonuçlar hem elektronik ortamda hem yapay zeka marifetiyle, istatistik biliminin en ileri teknikleriyle farklı bir alanda denetlenerek en doğru ölçme değerlendirmelerle bizde olan belediyelerin memnuniyet anketini yapacağız. Vatandaşın gönlünde olan, partisini ileriye taşımış olan, seçildiğinde yaptığı işlerle ileride olan bütün belediye başkanlarımız bizim de gönlümüzde" ifadelerini kullandı.
Özgür Özel; "Adaylarımızla ilgili hem bizim olan belediyelerde hem de kazanma umudumuzun yüksek olan belediyelerimizde yapacağız. Adaylar anketten sonra eğer çok iyi bir noktadaysa zaten seçimi kazanacak aday olsa, diğerleri gerideyse hep birlikte o adayda ortaklaşacağız. Eğer kazanacaklar için kadınlar varsa tavrımızı kadından yana ortaya koyacağız. Eğer birden çok aday kazanıyorsa o kararı verirken özel şartlar ve sizin vereceğiniz bilgiler yoksa kararı mutlaka örgütümüzle birlikte vereceğiz" diye konuştu.       

Ön seçim konusuna değinen Özel;  "Bazı yerlerde ön seçimden vazgeçiyorlar. Ön seçimden vazgeçmek diye bir şey yok. Vazgeçtiğimiz ya da olmaz dediğimiz şey, hakim gözetiminde, seçime 48 gün kalmışken, sonuçlara itiraz bittiğinde 44 gün, fotoğraf çektirdiğinde 40 gün, araç giydirdiğinde 35 gün, son 1 aya kampanyayı sıkıştırmamak için, ancak aday teke indirilirken bir irade kullanılacaksa sizde, aday belirlemede doğru yöntem ön seçim diyorsanız sizinle, örgütümüzün gözetiminde, sonuçlarına uyacağımız, örgüt gözetiminde ön seçimden bir adım geri atmadık, atmayacağız."

"Yani itiraf ediyor, çıkardığı kanuna uyan yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  kira artışları ile ilgili yaptığı açıklamasına değinen Özel; "Cumhurbaşkanı cuma günü fiyat artışlarından dolayı şaşırmış ve kızmış… 2 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkarıyorlarmış diyor. Şaşırdığı şey, kendilerinin çıkardığı, bizim ‘bu çözüm olmayacak’ dediğimiz, etkili doğru tedbirler alınmazsa kiracılar ile ev sahibi kavgaları olur dediğimiz ve maalesef kavgalarının çok daha vahim sonuçlar doğurarak bizi doğruladığı bir süreçteyiz.Dönüyor diyor ki, ‘Bu konuda kanun var’ Yani itiraf ediyor, çıkardığı kanuna uyan yok. Bundan daha normal bir şey yok. Bunu hep söyledik. Çünkü devletin elini taşın altına koymadan ve gerçekten iki tarafı düşünmeden yapılacak hiçbir düzenleme doğru değildir.Biz bu kira artışlarının altında ezilen insanlara mutlaka sosyal devletin, doğru yerden bir müdahale, bir destekte bulunması gerektiğini düşünüyoruz ve cumhurbaşkanına da şunu hatırlatıyoruz; kanuna uymayanlara şaşırmak ve kızmak için önce sen anayasaya uyman lazım.
Anayasaya uymayan birisinin çıkarılmış bir kanuna vatandaşın uymadığına şaşırmaması, burayı kanun devleti olmaktan, anayasal bir devlet olmaktan çıkarmanın en basit sonuçlarına bile katlanmanın bu kadar zor olduğu bir yerde bundan sonra ortaya çıkacak vahim sonuçların tekrar göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade ediyorum." diye konuştu
 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI