Almanya Savunma Bakanı: Ukrayna'ya tank gönderme ihtimalini göz ardı etmiyoruz

Almanya Savunma Bakanı Lambrecht, Rusya'ya karşı Ukrayna tank gönderebileceklerini söyledi. Henüz bir karar alınmadığını belirten Lambrecht, "Kimse hiçbir ihtimali göz ardı etmemeli" dedi.
 Tarih: 13-01-2023 10:34:44
Almanya Savunma Bakanı: Ukrayna'ya tank gönderme ihtimalini göz ardı etmiyoruz

 Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Ukrayna'ya "Leopard" tankı gönderme ihtimalini göz ardı etmediklerini ancak henüz bir karar alınmadığını söyledi.

Christine Lambrecht, Almanya'nın Marienberg kentindeki NATO Acil Müdahale Gücü (VJTF) bünyesindeki Alman askerlerini ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Kimse hiçbir ihtimali göz ardı etmemeli ancak federal hükümette savaş tanklarından vazgeçme kararı yok" dedi.

Ukrayna'ya verilecek 40 adet Marder zırhlı muharebe araçlarına ilişkin, "Marder zırhlı muharebe araçları aktif olarak kullanılanlardan verilmeyecek" diye konuşan Lambrecht, bu araçların mart sonuna kadar teslim edilmesinin planlandığını ve gerekli eğitimi de vereceklerini dile getirdi.

Lambrecht, bugünkü ziyaretiyle söz konusu araçların kabiliyet ve yeteneklerini görme fırsatı bulduğunu, Almanya'nın verdiği sözleri yerine getirdiğini belirtti.

Alman medyası, Ukrayna'ya gönderilecek Marder muharebe araçlarının yarısının ordunun envanterinde bulunan ama aktif kullanılmayanlardan verileceğini ve silah şirketi Rheinmetall'den temin edileceği iddiasında bulundu.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, dün Ukrayna'ya Alman yapımı "Leopard" tankları göndereceklerini açıklamıştı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI